Átigazolás

A Real Madrid Higuaínt adná Agüeróért a Manchester Citynek

A Real Madrid már 2012 nyarán is szerette volna leigazolni az Atlético Madritól Sergio Agüerót, aki akkor a Manchester City játékosa lett, és a Királyi Gárda továbbra sem mond le az argentinről, akiért honfitársát, Gonzalo Higuaínt adnák cserébe az angol klubnak.

Sergio Agüero reklamál a Manchester City Villarreal elleni mérkőzésén a Bajnokok Ligájában 2012-ben.

Spanyol és angol lapértesülések szerint a Real Madrid közvetlenül és közvetve is közölte már Agüeróval, hogy szívesen látnák újra a spanyol fővárosban, csak épp fehér mezben az Atlético piros csíkos trikója helyett. A Blancók vezetősége úgy gondolja, a csatár 2011 nyarán szívesen igazolt volna hozzájuk, de akkori klubja is akadályokat támasztott ez elé, és a Real Madrid is inkább a brazil Neymar megszerzésére koncentrált.

Annak ellenére, hogy Agüero remekel Manchesterben (21 gólnál jár), és többször is elmondta, hogy jól érzi magát Roberto Mancini együttesében, a madridiak szeretnék őt megszerezni. A Marca szerint 37,5 millió fontot adnának érte, vagy akár Gonzalo Higuaínt és mellé némi pénzt is feláldoznának.

A 23 éves Agüero az argentin Independientében kezdte felnőtt karrierjét, majd 2006-ban igazolt az Atlético Madridhoz, amelytől 2011-ben távozott a Manchester Cityhez. Spanyol együttesével 2010-ben a Király Kupa döntőjébe jutott, és a Gera Zoltán vezette Fulhamet legyőzve a fináléban, megnyerte az Európa Ligát.