Király Kupa

A döntő helyszínéről civakodik egymással a Barcelona és a Bilbao

Egyelőre nem tudott közös nevezőre jutni a spanyol Király Kupa fináléjának két résztvevője, a Barcelona valamint az Athletic Bilbao a helyszínt illetően.

A sorozat két legsikeresebb együttesének képviselői pénteken a a spanyol szövetség központjában találkoztak egymással, de a hírek szerint nem sikerült megállapodásra jutniuk.

A madridi Vicente Calderón

A katalánok azt szeretnék, ha május 25-én, a madridi Vicente Calderónban, azaz az Atlético Madrid otthonában rendeznék meg a döntőt, míg a baszkok május 20-án, Sevillában mérkőznének meg a trófeáért.

Toni Freixa, a Barcelona szóvívője a "randevú" után az As napilapnak nyilatkozva részben a földrajzi tényezők miatt érvelt Madrid mellett. "A Vicente Calderón készen áll egy ilyen mérkőzésre, ezenkívül a főváros mindkét csapat számára a legjobb megoldás, hiszen mindkét városhoz közel van". 

A helyszín mellett vita alakult még ki az időpont körül is, a május 20-i dátum a katalánok számára azért kifogásolt, mert reményeik szerint a Bajnokok Ligája-döntőjében is érdekeltek lesznek, ami május 19-én kerül lebonyolításra.

A két klub korábban megegyezett abban, hogy a Santiago Bernabéu lenne a legmegfelelőbb helyszín a döntőnek, de a Real Madrid "felújítási munkálatok miatt" nem kívánja megrendezni saját otthonában a finálét. Ugyan a Barcelona részéről megkérdőjelezték az indoklást, de ennek ellenére komolyabb vitába nem akarnak bonyolódni az ősi riválissal, így tudomásul vették a döntést.