Nemzetközi foci

Nagyon ráérősen keresik az új angol szövetségi kapitányt

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) fejlesztési igazgatója, Sir Trevor Brooking szerint akár két hónap is eltelhet, míg megnevezik az angol válogatott új szövetségi kapitányát, aki a nyári Európa-bajnokságon vezeti a csapatot.

Fabio Capello, az angol nemzeti csapata korábbi kapitánya azért mondott le, mert John Terryt, az együttes rasszizmussal vádolt középhátvédjét az FA az ő akarata ellenére fosztotta meg a csapatkapitányi karszalagtól. A Hollandia elleni szerdai felkészülési mérkőzésen az U21-es válogatott edzője, Stuart Pearce ült a válogatott kispadján, és bár ő szívesen maradna szövetségi kapitány az Eb idején is, ő maga is elismerte, hogy erre nincs sok esély.

Az FA vezetői nyilatkoznak a Fabio Capello lemondása utáni sajtótájékoztatón 2012-ben.

A poszt legfőbb várományosa hosszú távon Harry Redknapp, a szakembert azonban élő szerződés köti a Tottenham együtteséhez, és kisebb csoda lenne, ha a londoni klub belemenne, hogy már szezon közben foglalkozzon a válogatottal is. Így egy rövidtávú megoldást kell keresni a szövetség vezetőinek, akik nem kapkodnak a döntéssel.

"Nem rohanunk sehova" - mondta az FA fejlesztési igazgatója, Sir Trevor Brooking. "Van még néhány hónapunk, hogy döntsünk. Szerintem ki fogjuk használni az időt."

Az angolok ugyan nem lehetnek túlságosan elégedettek a hollandok elleni szerdai vereséggel, a sportvezető mégsem zárta ki annak a lehetőségét, hogy Pearce maradjon a szövetségi kapitány: "Stuart világosan elmondta, hogy ha őt választjuk, örömmel vállalja a feladatot. Szerintem jó munkát végzett a héten, és mindenki láthatja a lelkesedését."