Felkészülés

Huntelaar fogát, Smalling vérét adta csapatáért - videó

Az angol labdarúgó válogatott szerda este 3-2-es vereséget szenvedett a Wembleyben Hollandiától nemzetközi felkészülési mérkőzésen. A meccsen négy játékos is megsérült, a házigazdák részéről Steven Gerrard, Daniel Sturridge és Chris Smalling, a vendégeknél Klaas-Jan Huntelaar.

A második holland gólnál Huntelaar és Smalling összefejelt, mindkét játékost kórházba szállították.

Az 59. percben Huntelaar már a második holland gól szerezte, de gólöröm helyett ápolás következett, a Schalke csatára összefejelt Chris Smallinggal a találat közben, mindkét játékost le kellett cserélni, Smallingot nyakmerevítővel vitték le hordágyon a pályáról.

"Smallingnak az ütközés nyomán keletkezett egy seb a fején, ezért kórházba szállították. Beszéltem vele, szerencsére tudatánál volt, reménykedünk benne, hogy mihamarabb felépül" - nyilatkozta Stuart Pearce szövetségi kapitány a Manchester United 22 éves védőjének állapotáról.

Huntelaar és Smalling horrorisztikus összefejelése:

Steven Gerrad már a 33 percben cserét kért. "Meghúzódott, elővigyázatosságból hoztuk le, de egyébként is csak az első félidőben játszattuk volna."

Gerrard helyére Daniel Sturridge állt be, de a a Chelsea csatár is kidőlt a hajrában, orra sérült meg egy ütközésben.

Smallinghoz hasonlóan Huntelaar is kórházban töltötte az éjszakát, a képek és videók szerint a támadónak fogsora egy rész bánta 31. válogatott gólját. "Huntelaar kórházban van, mert úgy tűnik, nem csak egy sérülése van, de egyelőre semmit biztosat nem tudunk. Az öltözőben már jobban festett, mint a pályán, de a biztonság kedvéért kórházba szállították" - mondta Bert van Marwijk holland szakvezető.

A találkozón a házigazda angolok 0-2-es hátrányban voltak a 85. percig, majd egyenlítettek, de a 91. percben a hollandok Robben góljával megszerezték a győzelmet.