Acapulcói tenisztorna

Czink Melinda kikapott a nyolcaddöntőben

Czink Melinda két szoros játszmában kikapott a spanyol Estrella Cabeza Candelától az acapulcói salakpályás tenisztorna női versenyének nyolcaddöntőjében.

A honi szövetség beszámolója szerint a balkezes magyar versenyző egy magabiztos szervagém után elvette ellenfele adogatását az első szettben, az előny azonban nem tartott sokáig, a játszma közepén újra egyenlő volt az állás, 4-4-nél pedig a spanyol brékelt, így ő adogathatott a szettért, és 47 perc játék után megnyerte az első játszmát.

A spanyol lendülete sajnos tovább tartott, a második felvonás elején egyből elvette Czink adogatását, a magyar lány azonban feltámadt és sorozatban négy gémet megnyerve tetemes előnyre tett szert. Sajnos a spanyol megint visszakapaszkodott, kiegyenlített (4-4), de szerencsére nem sikerült az újabb brék, így 5:4-nél a szettben maradásért adogathatott.

Ez sikerült is neki, de 6:5-nél újra meg kellett tennie és sajnos megint nem hibázott, így jöhetett a rövidítés, íminek az elején 3-0-ra elment, az előnyt pedig győzelemre váltotta, 6:4 7:6 (8:6)-ra nyert, így Czink Melinda nem tudott újra negyeddöntőt játszani a 2010 januári brisbane-i torna óta.

Eredmény:
Nők (220 ezer dollár összdíjazás):
Nyolcaddöntő:
Cabeza Candela (spanyol, 7.)-Czink Melinda 6:4, 7:6 (8-6)