Vívás

A Papp László Sportarénában rendezzük a 2013-as világbajnokságot

  • MTI

Még az idei program jó része is hátravan, de már kijelölték a 2013-as budapesti vívó-világbajnokság pontos dátumát, illetve helyszínét: a jövő év sportági fő versenyére augusztus 5. és 12. között a Papp László Sportarénában kerül majd sor.

Füleky András, a Magyar Vívószövetség (MVSZ) ügyvezető igazgatója a hétvégi, Gerevich-Kovács-Kárpáti férfi kard Grand Prix sajtótájékoztatóján beszélt arról az MTI érdeklődésére, hogy a nemzetközi szövetség (FIE) illetékeseivel több témában is egyezségre jutottak múlt csütörtöki, budapesti egyeztetésük alkalmával. A leendő helyszínen és időponton túl az is eldőlt, hogy az első két napon a hat egyéni versenyszám selejtezőjét bonyolítják le, majd három napon át az egyéni főtáblás asszókra kerül sor, azután pedig a csapatversenyeket rendezik. Határoztak továbbá arról, hogy a női tőr a férfi karddal, a férfi párbajtőr a női párbajtőrrel, míg a férfi tőr a női karddal lesz párban, azaz ezeknek a küzdelmei zajlanak majd együtt az éremosztással záruló napokon.

Az MVSZ és a szervezőbizottság továbbra is késznek mutatkozik arra - amint azt Füleky András elmondta -, hogy integrált vb-t rendezzen, vagyis a kerekesszékesek versenyeit is megszervezze, ehhez azonban az kell, hogy a jogtulajdonos döntéshozó szervezet, az IWAS Budapestet jelölje helyszínnek. Ha a kerekesszékesek is a magyar fővárosba jönnek, az ő versenyeik a Körcsarnokban lesznek, s csak a döntők résztvevői vívnak majd a Papp László Sportarénában.