Snooker

Selby továbbjutott, Williams kiesett a World Openen

Magyar idő szerint szerda reggel tovább folytatódtak a Haikou World Open küzdelmei, ahol nagy érdeklődés övezte a világelső Mark Selby fellépését, aki a hazaiak fiatal, mindössze 18 éves játékosával, Lu Ninggel csapott össze.

Selby a vártnál kicsit nehezebben, de hozta a papírformát

Selby álmosan kezdte a mérkőzést, ami megbosszulta magát, ugyanis az ifjú kínai snookeres megnyerte az első két játszmát. Ezután a „nagy túlélőnek” is becézett brit egyenlíteni tudott (a harmadik frame-ben 108-as brake-et produkálva), majd az ötödik játszmát újból Ning nyerte, így 3-2-re módosult az állás.

Innentől kezdve Selby nem ismert kegyelmet, és a következő három játszmát zsinórban be tudta gyűjteni, aminek köszönhetően 5-3-ra megnyerte a meccset.

„Kemény mérkőzésen vagyok túl, hiszen korábban nem láttam Lu-t játszani, így semmilyen információval nem rendelkeztem róla. Többször is nyomás alá tudott helyezni, és úgy érzem, hogy szép jövő áll előtte” – nyilatkozta a nyolcaddöntőbe jutó Selby, ahol Michael Holttal kell farkasszemet néznie.

A másik érdekes mérkőzésen a világranglista második helyén álló Mark J. Williams hatalmas meglepetésre nem tudott felülkerekedni a tabella 31. pozíciójában található Mark Kingen. King sima, 5-1-es sikerével továbbjutott, és Tom Forddal mérkőzik meg a legjobb 16 játékos között.

A szerdai játéknap reggeli eredményei:
Mark Selby - Lu Ning 5-3
Mark Williams - Mark King 1-5
Mark Allen - Jimmy Robertson 5-1
Matthew Stevens - Joe Perry 4-5
 
A délutáni mérkőzések programja:
Stephen Maguire - Robert Milkins
Neil Robertson - Stephen Hendry
Martin Gould - Jamie Cope
 
Televíziós közvetítés: Eurosport 12:30-15:30