Profi boksz

Klicsko szerint Mormeck nehéz ellenfél lesz

Szombat este a düsseldorfi ESPIRIT Arénában rendezik a Vlagyimir Klicsko - Jean-Marc Mormeck nehézsúlyú világbajnoki címmérkőzést. Az összecsapás előtti sajtótájékoztatón Klicsko dicsérte francia ellenfelét, szerinte több szempontból is veszélyes lehet a meccsen.

Szombat este rendezik a Vlagyimir Klicsko - Jean-Marc Mormeck nehézsúlyú világbajnoki címmérkőzést.

A három különböző bajnoki övet (IBF, WBA, WBO) birtokló Klicsko (56-3, 49 K.O.) számít az összecsapás favoritjának, ám az ukrán acélkalapács nem írja le ellenfelét: „Mormeck ellen nehéz dolgom lesz, mert rutinos bokszolónak számít, és a magassága miatt nagyon nehéz eltalálni őt. Ráadásul semmilyen vesztenivalója sincs, és mindent meg fog tenni azért, hogy ő legyen Franciaország első nehézsúlyú világbajnoka” - nyilatkozta az ifjabbik Klicsko-fivér.

A 39 esztendős Mormeck 1995-ben húzott először kesztyűt a profik között, és napjainkig összesen 40 mérkőzést vívott, amelyek közül 36-ot megnyernt. A szép számú győzelmek mellé 22 kiütés párosul.

A francia bunyós 1997. és 2005. között zsinórban 28-szor győzött, majd ezután vereséget szenvedett O’Neil Bell ellen. Bár Bellt egy visszavágó keretei között le tudta győzni, ezután nem tudta felülmúlni Klicsko júliusi ellenfelét, David Haye-t.

Mormeck többször is birtokolt világbajnoki címet a cirkálósúlyú kategóriában: 2002 és 2006 között az ő birtokában volt a WBA bajnoki öve.

A legutóbbi három mérkőzésén győzni tudó öklöző „fejben” szeretné legyőzni Klicskót: „Vasakaratom van, és mentálisan szeretném összeroppantani Klicskót. Nem félek senkitől, és biztos vagyok benne, hogy legyőzöm őt, amivel megszerzem a világbajnoki öveket” - mondta az optimista Mormeck.