Superstock

Győrfi Alen támogatói között a 110 éves halasi csipke és a városi kórház

Javában készül már az idei megmérettetésekre a Superbike világbajnokság Superstock 1000-es sorozatában induló Győrfi Alen. A menedzsmentje a háttérben azon dolgozik, hogy a MetalCom-Adrenalin H-Moto Team motorosa minél nyugodtabb körülmények között csak és kizárólag a versenyzésre figyeljen. A csapattulajdonos, Kelemen Krisztián erőfeszítéseit újabb siker koronázta e téren, ugyanis Alen támogatói között találjuk immár a magyar kultúra védett szellemi örökségének részét, a 110 éves halasi csipkét, valamint Kiskunhalas kórházát is.

2012 Győrfi Alen számára rendkívül fontos esztendő. A MetalCom-Adrenalin H-Moto Team motorosa ugyanis pályafutásának talán legfontosabb szezonját futja idén a Superbike világbajnokság áprilisban kezdődő Superstock 1000-es sorozatában. A tavalyi tanuló évet követően ugyanis ebben a bajnokságban nemcsak valamennyi futamon pontszerzőként szeretne zárni, hanem az összetettben is a középmezőny élén végezne, hogy megalapozza egy-két éven belül a karrierjét a Superbike világbajnoki mezőnyében.

2012 egyben a halasi csipke éve is lesz, amely idén ünnepli fennállásának 110. évfordulóját. A jubileumi év védnöke Mádl Dalma asszony, aki az elmúlt évtizedben sokat tett a halasi csipkéért, sőt napjainkban is fáradhatatlanul dolgozik annak népszerűsítésén. A halasi csipkevarrás élő hagyománya 2010 szeptembere óta szerepel a Magyar Szellemi Kulturális Örökség Nemzeti Jegyzékén, és ezzel hivatalosan is a magyar kultúra védett szellemi örökségének részévé vált. Kiskunhalas 110 éves múltra visszatekintő hungarikumjának hagyományait őrző Csipkeház, illetve az azt működtető Halasi Csipke Közalapítvány úgy döntött, hogy 2012-ben támogatja a város legismertebb sportolóját.

„Nagy öröm számunkra a Halasi Csipke Közalapítvány és a MetalCom-Adrenalin H-Moto Team példaértékű összefogása. Fantasztikus dolognak tartom, hogy hazánk egyetlen gyorsasági motoros Európa-bajnoka a kontinens számos országába eljuttatja a sisakján szereplő halasi csipke motívumait, köztük olyan helyekre is, ahol ez a fajta művészet még nem annyira ismert” – jelentette ki Kiliti Zsuzsanna, a Csipkeház igazgatója, aki elárulta, hogy Alen felcsipkézett sisakját a hazai közönség is megtekintheti a Kiskunhalason rendezendő XIII. Nemzetközi Csipkefesztiválon április 20. és május 6. között.

Győrfi Alen támogatói között a 110 éves halasi csipke és a városi kórház

A város másik nevezetessége, a Semmelweis Halasi Kórház, illetve az intézményt működtető nonprofit Kft. vezetősége is úgy döntött, hogy felsorakozik Győrfi Alen mögé, és az egészségügyi hátteret biztosítja ebben az esztendőben a 22 éves motorversenyző számára.

„Megtisztelő volt a számunkra, hogy a város legismertebb sportolójának menedzsmentje gondolt ránk, megkeresett minket. Örömmel működünk együtt abban, hogy Györfi Alen minél sikeresebb lehessen az idei szezonban” – fogalmazott dr. Romhányi Zoltán igazgató.

Győrfi Alen úgy érzi, 2012-ben mindenképpen bizonyítania kell, hisz most már nemcsak a szurkolók, hanem lakóhelye, Kiskunhalas is felsorakozott mögé.

„Nagyon jól esik, hogy a város is támogat, és Kiskunhalas nevezetességei a maguk módján segítik a pályafutásomat. Most már tényleg rajtam a sor, az eredményeimmel szeretném meghálálni ezt a megelőlegezett bizalmat és a szurkolók szeretetét” – közölte a MetalCom-Adrenalin H-Moto Team élversenyzője.