Motorsport

Barrichello szponzort talált, az IndyCarban folytatja

  • MTI

Brazil sajtóértesülés szerint csaknem hárommillió dolláros szponzori szerződést kötött egy céggel Rubens Barrichello, aki így - miután kiszorult a Forma-1-ből - az IndyCar amerikai autós gyorsasági sorozatban folytatja pályafutását.

Rubens Barrichello az IndyCar amerikai autós gyorsasági sorozatban folytatja pályafutását

A 39 esztendős veterán pilóta az Estado de Sao Paulo napilap információi szerint az építőiparban érdekelt Brasil Maquinas nevű vállalattal állapodott meg, s valószínűleg a KV Racing Technology csapat színeiben áll majd rajthoz, de a hivatalos bejelentésre az újság szerint csütörtökön kerül sor. Barrichello az utóbbi időben - miután az F1-es Williams nem hosszabbította meg a tavaly év végén lejárt szerződését - többször is tesztelte az istálló autóját. A cég, amellyel a brazil versenyző most megegyezett, korábban abban is igyekezett segíteni a pilótának, hogy megtarthassa Forma-1-es állását.

Barrichello 1993-ban, a Jordan egyik autójában debütált a Forma-1-ben, majd 1997-ben a Stewarthoz szerződött, 2000-től pedig a Ferrari versenyzője volt, pályafutása legsikeresebb szakaszát itt töltötte, 2002-ben és 2004-ben az egyéni pontverseny második helyén zárt. Az olasz istállótól a 2005-ös év végén távozott, s előbb a Honda, majd a Brawn GP pilótája volt, 2010-ben pedig a Williamshez került.

A brazil versenyző F1-es pályafutása során 326 futamon vett részt, 11 győzelmet aratott, 68 alkalommal állhatott fel a dobogó valamelyik fokára, összesen 658 pontot gyűjtött, ezen kívül 14 pole pozíció és 17 leggyorsabb kör fűződik a nevéhez.

Barrichello az egyetlen olyan pilóta, aki több mint 300 F1-es versenyen indult el, az örökranglistán mögötte második - jelenleg is aktív - 43 éves, hétszeres világbajnok Michael Schumacher 288-nál jár.