EURO 2012

Az ukrán kormány csökkentené a szállodai árakat

  • MTI

Az ukrán kormány megtalálja a módját, hogy a labdarúgó Európa-bajnokság vendégei számára elfogadhatóak legyenek a szobaárak - kommentálta Borisz Kolesznyikov, az Eb lebonyolításáért felelős miniszterelnök-helyettes azokat a médiajelentéseket, amelyek szerint drágulnak a szállodai árak a fogadó városokban.

EURO 2012"A szegénység mohóságot szül. Annak idején a lojalitásukért cserébe tíz évi adómentességet ígértünk a szállodáknak, most pedig ez a válasz. Így is meg fogjuk találni a módját, hogy csillapítsuk az üzleti étvágyat" - mondta a politikus, aki az infrastruktúra minisztere is egyben.

Kolesznyikov szerint a nagy nemzetközi légitársaságoknak felajánlott "nyitott ukrán égbolt" nevű kezdeményezés keretében minden szurkoló elrepülhet a mérkőzés napján a helyszínre, és vissza is repülhet. Ezzel a lehetőséggel is élhetnek, akik úgy találják, hogy túl drágák a szállodai árak.

A Lengyelországgal közösen szervezett kontinensbajnokságon ukrán részről Kijevben, Donyeckben, Lembergben és Harkivban játszanak mérkőzéseket.