U21-es válogatott

A korai sokk után legyőztük Máltát

Róth Antal együttese hamar hátrányba került, de végül magabiztosan győzte le a házigazdákat.

U21-es válogatottunk az idei év első nemzetközi felkészülési mérkőzését játszotta szerdán délután a máltaiak ellen. Róth Antal a Gulácsi Péter (Megyeri Balázs, 45.) - Litauszki Róbert (Fodor Ferenc, 88.), Fiola Attila, Kálnoki-Kis Dávid, Jánvári Gábor - Simon Ádám, Iszlai Bence (Nagy Patrik, 45.) - Bódi Ádám (Balázs Benjamin, 63.), Kovács István (Lázár Bence, 76.), Gosztonyi András (Beliczky Gergő, 15.) - Futács Márkó (Tischler Patrik, 45.) összeállításban szerepeltette együttesét, a pályára kifutó csapatot egy 15 fős magyar szurkolói csoport köszöntötte a lelátóról.

Az mlsz.hu beszámolója szerint a máltaiak a 2. percben egy óriási védelmi hibát kihasználva megszerezték a vezetést: egy bal oldali beadás után Yessous Camilleri maradt teljesen üresen, és a jobb alsó sarokba továbbította a labdát. A 28. percben Bódi Ádám indította Simon Ádámot a jobbszélen, ő kapásból középre adott, a kapu előtt érkező Futács Márkó pedig előbb mellel levette a labdát, majd 12 méterről, okosan a jobb alsó sarokba gurított. A 36. percben egy újabb látványos jobb oldali akció végén megszületett a második magyar gól is, Kovács István Futácshoz passzolta a labdát, a csatár pedig 6 méterről a léc alá vágta azt.

A meccs utolsó találata a 85. percben született: Tischler tört be a 16-oson belülre, önzetlenül Lázár Bencéhez továbbított, aki ügyesen visszarúgta a labdát a vetődő kapus helyére, beállítva az 1-3-as végeredményt.

"Sokkoló volt a korán kapott gól, de ahogy levetkőzték idegességüket a játékosok, feljavultunk és dominálni kezdtük a játékot - mondta Róth Antal a meccs után. - Még szünet előtt sikerült két gólt szereznünk, majd a fordítás után, a második félidőben is folyamatos kontroll alatt tartottuk a játékot, és a végén biztossá is tudtuk tenni az előnyt. Ismerve a máltai csapat közelmúltban elért eredményeit, például, hogy a svédek csak egy góllal nyertek ellenük az Eb-selejtezőn, értékesnek tartom a mai győzelmünket."