NB II

V. Zoltán nem léphet pályára az SZTK-ban

Címkék:

Az SzTK-Erima minden támogatást megad a nyomozó hatóságnak a világ labdarúgását behálózó ügy felgöngyölítéséhez.

Az NB II-ben szereplő SzTK-Erima közleményt jelentetett meg játékosuk, V. Zoltán őrizetbe vételével kapcsolatban.

"Az SzTK-Erima vezetése megdöbbenéssel vette tudomásul, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség kedden reggel előállította és a fogadási csalással kapcsolatos ügyben gyanúsítottként hallgatta meg a REAC egykori, klubunk jelenlegi játékosát V. Zoltánt. A labdarúgó ellen felhozott vád szerint társaival együtt részt vett nyolc REAC mérkőzés eredményének befolyásolásában. Az SzTK-Erima minden támogatást megad a nyomozó hatóságnak  a világ labdarúgását behálózó ügy felgöngyölítéséhez, és elhatárolódik minden olyan személytől, akiről bebizonyosodik, hogy tevékenyen részt vett mérkőzések eredményének manipulálásában. V. Zoltánt az ártatlanság vélelme természetesen megilleti, de igazodva az MLSZ aktuális rendelkezéseihez a játékos az ügy lezárásáig nem léphet pályára a csapatunkban. Az MLSZ március 1-én, vagyis csütörtökön életbe lépő új versenyszabályzata a következőképpen fogalmaz: „Az a sportszakember, továbbá labdarúgó, aki ellen labdarúgó-mérkőzés eredményének vagy eseményeinek bármilyen módon történő jogellenes befolyásolása okán közvádas, szándékos bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult, az MLSZ versenyrendszerében semmilyen tevékenységet nem folytathat az eljárás jogerős befejezéséig, megszüntetéséig.”

A KNYF keddi közleménye szerint K. Vincét, Cs. Gergőt, K. Andrást, V. Zoltánt, K. Balázst és E. Károlyt több rendbeli, gazdálkodó szervezet dolgozója által kötelességszegéssel és üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettének elkövetésével gyanúsítják, s jelenleg is őrizetben vannak.
"A megalapozott gyanú lényege szerint nevezett személyek 2007 és 2009 között összesen nyolc NB I-es vagy Ligakupa-mérkőzés eredményét befolyásolták, esetenként 2000, 2500 euró, illetve egy esetben 100-110 ezer forint ellenében"