Magyar válogatott

Szakadó hóban gyakoroltak Dzsudzsákék

A magyar labdarúgó-válogatott kedd délelőtti edzésén a hirtelen téliesre forduló időjárás okozta a legnagyobb nehézséget.

Délelőtt hóban tréningezett a szerdán 18 órakor kezdődő, bolgárok elleni barátságos mérkőzésre készülő magyar labdarúgó-válogatott a telki edzőközpontban.

Az mlsz.hu beszámolója szerint Telkiben is reggel óta szakad a hó, és ez némiképp átírta a válogatott edzőtáborozásának mai forgatókönyvét. Eredetileg az MLSZ edzőcentrumának centerpályáján került volna sor a ma délelőtti edzésre, de a megváltozott körülmények miatt Egervári Sándor szövetségi kapitány inkább műfüvön vezényelt egyórás edzést a keret tagjainak.

A télies körülményekhez igazodva sok játékos feladat szerepelt a edzésprogramban, de már a szerdai mérkőzésre tervezett taktika különböző elemeit is gyakorolták a focisták. Az edzésen mindenki részt vett, senki sem végzett különmunkát, a keret valamennyi tagja bevethető a holnapi mérkőzésen.

Egyedül Szabics Imre küzd némi problémával, ő fogászati kezelésen volt az edzés előtt. "Néhány hete Grazban betömték az egyik fogamat, de nem sikerült tökéletesre a beavatkozás, mert mikor vasárnap jöttem hazafelé, az autóban ismét elkezdett fájni - mesélt megpróbáltatásairól a Sturm Graz csatára. - Mivel a fájdalom nem múlt el hétfőre sem, az edzőtáborban fájdalomcsillapítót kaptam, majd dr. Szilágyi György csapatorvos kedd reggelre megbeszélt egy időpontot egy budapesti fogorvosnál. Itt kivették a tömést, gyökérkezelték, de nyitva hagyták a fogat, a kezelést csak a válogatott meccs után, Grazban fejezem be. Bár folyamatosan érzek némi fájdalmat, ez nem zavar az edzésmunkában, és a szerdai játékomnak sem lehet akadálya."

A magyarok szerdán 18 órától mérkőznek meg a bolgárokkal barátságos találkozón, a meccsről a hathárom.hu helyszíni tudósításban élő közvetítés formájában számol be.

A magyar válogatott várható kezdőcsapata az MTI szerint:
Bogdán Ádám - Vanczák Vilmos, Juhász Roland, Korcsmár Zsolt, Laczkó Zsolt - Elek Ákos, Hajnal Tamás - Dzsudzsák Balázs, Koman Vladimir, Buzsáky Ákos - Szalai Ádám.