Forma-1

Fernando Alonso nincs pánikban a Ferrari miatt

A spanyol pilóta úgy véli, még sok munka áll előttük, de nem lát okot a pánikra a rajt előtt.

Fernando Alonso optimistán néz a jövőbe

Fernando Alonso a teszteken való bukdácsolás ellenére is bízik abban, hogy a Ferrari képes lesz megfelelően felkészülni a március 18-án megrendezendő Ausztrál Nagydíjra. A kétszeres világbajnok a Ferrari hivatalos weboldalának nyilatkozva elárulta, hogy haladnak az új versenygép feltérképezésével.

„Folytatjuk az új autó fejlesztését - kezdte a spanyol pilóta. - Talán csak kis lépésekkel haladunk előre, de azokat következetesen megtesszük. Barcelonában az F2012-es jobb volt, mint Jerezben, ezen a héten pedig még jobb lesz, nem is beszélve Melbourne-ről. Még sok munka áll előttünk, de semmi okot nem látok arra, miért ne lennénk kész az első versenyre. Igaz, hogy csak négy tesztnap van hátra, de az első versenyhétvége pénteki edzésnapját is felhasználjuk, ahogy azt az előző nyolc nappal tettük."

A korábbi világbajnok egyáltalán nincs pánikban, elmondása szerint a Ferrari mindig versenyképes autót csinált évről-évre.

"A Ferrari az egyetlen csapat, amely mindig győzelemre képes autót ad a versenyzőinek. Még a 2011-es, viszonylag gyenge szezonunkban is tudtunk nyerni egy futamot,  és tízszer állhattunk dobogóra. Egyedül a Ferrari képes erre minden évben!"