Acapulcói tenisztorna

Czink egyesben, Marosi párosban jutott tovább

Czink Melinda két játszmában nyert a kanadai Stephanie Dubois ellen, ezzel bejutott a 16 közé, míg Marosi Katalin a szlovák Janette Husarovával az oldalán győzött a párosverseny első fordulójában a salakpályás acapulcói tenisztornán.

A  világranglista 132. helyén álló Czink  2004-ben és 2005-ben is indult Acapulcóban, de mindkétszer kikapott az első körben, most azonban a kanadai Dubois ellen nyerni tudott, így bejutott a 16 közé.

A 90. helyen álló ellenfél igazából az első szettben tudta megszorongatni Czinket, végül a balkezes magyar 7:6(8-6) 6:3-ra nyerni tudott, a nyolc közé kerülésért hetedik helyen kiemelt argentin Gisela Dulko és a spanyol Lourdes Dominguez Lino párharcának győztesével találkozik.

Arn Gréta (65.) a román Gallovits Edinával (103.) csap össze az első fordulóban, amely hatodik egymás elleni meccsük lesz (3-2-re vezet Arn), utóbbi két mérkőzésüket Acapulcóban játszották és mindkétszer Arn nyert két játszmában. A következő körben Marosiék a másodikként rangsorolt Dominguez Lino, Arantxa Parra Santonja spanyol kettőssel csatáznak.

Közép-európai idő szerint 21 óra körül a múlt heti monterreyi tornán egyesben diadalmaskodó Babos Tímea a cseh Eva Birnerovával párban a harmadik helyen kiemelt Irina-Camelia Begu, Alize Cornet román, francia duóval kezd.

Eredmények:
Nők (220 ezer dollár összdíjazás):
Egyes, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Czink Melinda-Stephanie Dubois (kanadai) 7:6 (8-6), 6:3
 
Páros, 1. forduló (a 8 közé jutásért):
Marosi Katalin, Janette Husarova (magyar, szlovák)-Michaella Krajicek, Anna Tatisvili (holland, grúz) 6:2, 6:1