Kajak-kenu

A tesztidőeredményeim hadititkok - Douchev-Janics Natasa

Az olimpiai bajnok kajakos portugáliai felkészülését férjével, Andrian Dusevvel végzi.

Janics Natasa elégedett a felkészüléssel

Az EDF DÉMÁSZ-Szeged VE háromszoros olimpiai bajnok kajakosa, Douchev-Janics Natasa december óta Portugáliában készül. A kajakos a Délmagyarnak hétköznapjairól mesélt.

"A napjaim sajnos sablonosak, és mindegyik reggel héttől este 11-ig tart. Általában csak a vasárnap a pihenő. Tartalmas reggeli után általában még hűvösebb időben gyűjtöm a kilométereket, ezt néha felváltja futás, úszás vagy súlyzózás. A déli ebéd után egy kis pihenő következik, ekkor Milanával játszom. A délutáni tréning a fő produkció, mert ilyenkor mindig tíz Celsius-fok fölött van a hőmérséklet, és jobban terhelhetők az izmaim. Az edzés után újból jön kiegészítésnek a súlyzózás, a futás, az úszás vagy a nyújtás. Este közös családi vacsora a szálloda éttermében, ezután játék, az otthoniakkal internetes beszélgetés következik, majd hullafáradtan az ágyba zuhanok. Milana nagyon jó kislány, hiszen hagy pihenni, és végigalussza az éjszakákat. Valentin-napon is itt voltunk, és akkor ajándékot kaptam: Andró elengedett az edzésről egy kis városi sétára."

Douchev-Janics Kovács László edzéstervét férje, Andró irányításával végzi.

"Több mint ezer kilométert kajakoztam már, ez a férfiaknál is komoly teljesítmény lenne ennyi idő után. Tesztidőeredményeim is vannak, de ez hadititok, nem árulom el senkinek. Az edzéstervnek megfelelő a formám és a felkészültségem. Jólesett, hogy az utánunk kiérkező férfi kajakoscsapat edzője, Sári Nándor megdicsérte a technikámat és a fizikai állapotomat. Annak is örülök, hogy megjött a hazai csoportból két lány, Horváth Alexandra és Kárász Anna, itt volt az edzőm, Kokszi bácsi, egyébként pedig a szegedi kenussal, Horváth Gáborral több edzést is végigcsinálhattam."