Férfi vízilabda

Vérzett az orrom, elterültem, mint egy zsák - mondja a szegedi vezérszurkoló

A Szeged Beton drukkere elmondása szerint 10-15 másodpercre elveszítette az eszméletét, a többiek mesélték el neki, hogy megrugdosták.

A szegedi balhé kibontakozóban - Fotó: szegedma.hu

A röszkei határátkelőhelyen állította elő a rendőrség azt a szerb drukkert, aki a vasárnapi A-HÍD Szeged Beton VE-Partizan Beograd meccs előtt bántalmazta az egyik szegedi vezérszurkolót. A sértett könnyű testi sértés miatt nem terjesztett elő magánindítványt, így a szerbiai férfi ellen garázdaság vétsége miatt indult büntetőeljárás. Az áldozat a szegedi pólósok egyik vezérszurkolója, Cattani volt.

"Az eredményjelző táblától balra helyezkedtünk el társaimmal - mondta a drukker a Délmagyarnak. - Arra lettünk figyelmesek, hogy a vendégek elénk függesztették ki az ultracsoportjukat ábrázoló zászlót. Meg is jegyeztem a mellettem állóknak, hogy az nincs jó helyen. Aztán a következő pillanatban négy, vérben forgó szemű szerb ott termett mellettem. Aztán már csak arra emlékszem, hogy az egyikük, egy alacsony kopasz ököllel az arcomba csapott. Vérzett az orrom, elterültem, mint egy zsák, körülbelül 10–15 másodpercre elvesztettem az emlékezetemet. Amikor magamhoz tértem, a többiek mesélték, még meg is tapostak, belém rúgtak.

A férfi ezt követően beült a helyszínre kiérkező mentőautóba, amely elszállította az új klinika traumatológiai osztályára.

"Ott kivizsgáltak, megröntgenezték az orrcsontomat, de törést nem állapítottak meg - magyarázta Cattani. - Nem volt indokolt a benntartásom, ezért elengedtek. A rendőrség kiszállított a röszkei határra, ahol az volt a feladatom, hogy a partizánosokat szállító, feltartóztatott autóbuszban rámutassak arra a személyre, aki megütött. Aztán a rendőrség is kihallgatott, ott is elmondtam, amit tudtam."

A mérkőzésen a Szeged 9-8-ra legyőzte a címvédő Partizan Beogradot, ezzel csoportelsőként továbbjutott, a szerb csapat pedig kiesett.