Atlétika

Szülinapján futott egyéni csúcsot Sanya Richards-Ross

  • VNA

Élete legjobb eredményét érte el 400 méteren az amerikai futó Új-Mexikóban, ahol további remek időeredmények is születtek.

Az elmúlt hétvégén az Új-Mexikóban található Albuquerque-ben rendezték meg a fedett pályás atlétikai válogatót az amerikai atléták számára. Vasárnap kiváló időeredmények születtek, ahol többen is a világ idei legjobbját elérve tudtak győzni. Élre kívánkozik a közelmúltban Magyarországon is szerepelt Sanya Richards-Ross, aki 50,71-el élete legjobbját érte el az egykörös versenyben. "Az amerikai rekord volt a célom, de attól jelentősen elmaradtam, így nem vagyok felhőtlenül boldog" - nyilatkozta a 27. születésnapját éppen vasárnap betöltő atlétanő, hogy maradt még hiányérzete. Richards-Ross végül 17 századdal maradt el az amerikai csúcstól.

Az év legjobbját futotta 60 méteren Trell Kimmons is, aki egyéni csúcsot teljesítve (6,45) a 2004-es olimpiai bajnok Justin Gatlin előtt győzött mindössze két századdal. A 2005-ös szabadtéri világbajnok Tianna Madison is kiválóan futott, aki folytatta remeklését új számában, 60 méteres síkfutásban, ahol 7,02-vel beállította a 2012-es év legjobb eredményét. A gátfutó Kristi Castlin a 60 méteres gátfutásban érte el az idei legjobb eredményt (7,84). A kiváló eredményekhez az amerikai magasugró, Chaunte Lowe is hozzájárult, aki 202 cm-el, új amerikai rekorddal nyerte a számot.

Érdekesség, hogy a világbajnoki válogatónak is számító versenyen férfi súlylökésben csak a harmadik helyen végzett a korábbi háromszoros (2004, 2008, 2010) fedett pályás világbajnok Christian Cantwell, aki Reese Hoffa és Ryan Whiting mögött csak a harmadik lett, így nem utazhat a március elején Isztambulban sorra kerülő világbajnokságra. Női távolugrásban a rohamát nem igazán találó világbajnok, Brittney Reese kikapott ugyan a 689 cm-t teljesítő Janay DeLoach-tól, de 686-al második lett, így ő legalább utazhat Törökországba.