Vasas

Nem üzengetünk, hanem tesszük a dolgunkat - Urbán Flórián

Az NB I 12. helyén telelő Vasas a felkészülés során három, a tabellán előtte álló csapatot, a Kecskemétet, Újpestet és Pécset is legyőzte. A vezetőedző, Urbán Flórián elmondta, hogy a médiában sokan sokféleképpen illeték már a csapatot, de ők nem foglalkoznak ezzel, tavaszi teljesítményükkel szeretnének "üzenni".

"Mi nem üzengetünk senkinek. Én minden alkalommal elmondom a játékosoknak, hogy mi jelenik meg róluk a médiában. Voltak ők már minden idők leggyengébb Vasasa, a valaha látott leggyengébb kerettel, és még folytathatnám. Én ezt nem vallom. Azok a labdarúgók, akik most itt vannak, bizonyíthatják a képességeiket. Hiszek ezekben a játékosokban, és hiszek ebben a csapatban. De nekik is hinniük kell magukban, ahogy a társaikban is. Mert együtt bárkit meg tudnak verni, ha – ahogy már mondtam – egységesek és szervezettek. Szóval nem üzengetünk, hanem tesszük a dolgunkat. Aztán majd az illetékesek levonják a megfelelő konzekvenciákat, hogy ezt milyen sikerrel tettük"- mondta Urbán az fcvasas.com-nak. a negatív sajtóvisszhangokról.

"Mindig az adott szituációt kell megoldani. A kerethez tartozó játékosoknak is csapatban kell gondolkodniuk, nem azért vannak itt, hogy magukat szórakoztassák a pályán. Nem a múlton siránkozunk, vagy azon, hogy ez vagy az a futballista miért nincs itt. Egyetlen dolgot azért megjegyeznék: nem tudom, hogy mit hoz a jövő, de humorosan fogalmazva azt mondanám, hogy csak olyan híd alá állok be, amelyet én építek. Mert arról tudom, hogy ha rosszul építettem fel, és rám borul, akkor azért én vagyok a felelős. Olyan híd alá viszont nem szívesen állnék be, amelyet nem én építettem. Mert ha be kell állnom alá, és rám borul, akkor még a végén arról is én tehetek…"

Az angyalföldiek legutóbb a Pécset verték 1-0-ra. "Az első játékrészben bátortalanul futballoztunk – értékelt Urbán. - A szervezettség akkor is megvolt, a játékosok maximálisan úgy álltak hozzá a mérkőzéshez, ahogy azt előzetesen megbeszéltük, de az előre játékban voltak hiányosságaink. Éppen ezért is változtattam két helyen a szünetben, és ettől a támadásaink hatékonyabbak lettek."

"A legfontosabb, hogy amit kértem a fiúktól, hogy egységesen, egymást segítve, igazi csapatként funkcionáljanak, azt az első pillanattól kezdve próbálták megvalósítani. Ez a mostani mérkőzésre is igaz volt: tették tisztességesen a dolgukat, a hozzáállásukat semmilyen kritika nem érheti. Azt vallom, hogy bármilyen túlerőt le lehet győzni, ha szervezettek és egységesek vagyunk. Nem lehet más a cél, mint hogy ebben a szellemben dolgozzunk tovább."

A szakember azt is elmondta, hogy korábbi klubjától, az Újpesttől szerződtetett Takács Zoltán, Rubus Tamás, Szabó Bence hármassal érdemben erősödött a csapat. "Akik jöttek a télen, azért kerültek a Vasashoz, mert tudtuk róluk, hogy jó játékosok, akik segíthetnek abban, hogy előrébb lépjünk."