Monterreyi tenisztorna

Babos Tímeának Mexikóban már sikerült! WTA-tornát nyert!

A 18 éves Babos Tímea megszerezte első WTA-tornagyőzelmét a mexikói Monterreyben rendezett női tornán. A magyar teniszezőnő a román Alexandra Cadantut győzte le két szettben a döntőben.

A 18 éves teniszezőnő végig stabilan játszva, két szettben győzte le Alexandra Cadantut élete első döntőjében.

Babos Tímea
Születési hely és idő: Sopron, 1993. május 10.
Lakhelye: Sopron
Magassága: 179 cm
Súlya: 68 kg
Ütőfogása: jobbkezes, kétkezes fonákkal
Edzője: Barátosi Levente
WTA-tornagyőzelmei: Monterrey (2012)
Legjobb világranglista-helyezése egyesben: 68. (2012. február 27.)
Jelenlegi világranglista-helyezése egyesben: 68.
Legjobb világranglista-helyezése párosban: 131. (2012. február 27.
Jelenlegi világranglista-helyezése párosban: 131.
Profi mérlege egyesben: 103 győzelem, 35 vereség
Eddigi pénzdíja: 128 239 dollár
Idei pénzdíja: 59 393 dollár
További sikerei: 3-szoros Grand Slam-győztes a juniorok között párosban (Roland Garros, 2010; Wimbledon, 2010; US Open, 2010), 9 ITF-tornagyőzelem egyesben, 9 ITF-tornagyőzelem párosban

A múlt heti bogotái tornán élete addigi legjobbját érte el Babos Tímea az elődöntővel, és a sikeres szereplésből lendületet tudott meríteni. Monterreyben sorrendben a hazai pályán játszó Ximena Hermosót, a harmadik kiemelt román Sorana Cirsteát, az osztrák Patricia Mayr-Achleitnert és a második helyen rangsorolt, az idei Australian Openen a legjobb nyolcig jutott olasz Sara Erranit győzte le a döntőig.

A fináléban a román Alexandra Cadantu ellen stabilan kezdett, és már 2-2-es állásnál bréklabdához jutott. Ki is tudta használni, és brékelőnyét végig is tudta vinni anélkül, hogy egyszer is komoly veszélybe került volna az adogatása. Vétett ugyan három kettős hibát, de összességében sokkal jobb százalékban nyerte a pontjait, mint ellenfele. 5-3-as vezetésénél, Cadantu adogatásánál már szettlabdája is volt, és ezt ugyan nem használta ki, majd saját szervájánál is kihagyott két lehetőséget, a negyedik játszmalabdájából 6-4-re megnyerte az első szettet.

A másodikban tovább kellett várni a brékre, Cadantu játéka is feljavult, de Babos végig stabil maradt, az összes sikeres első szervája után megnyerte a pontokat, így saját adogatásánál összesen csak négy labdamenetet veszített. Bréklabdáig végül 4-4-nél jutott el, és a másodikat értékesítette, majd a saját szerváját ezután semmire nyerte, így egy újabb 6-4-es szettel megnyerte a mérkőzést és egyben élete első WTA-trófeáját szerezte. Babos a hetedik magyar női versenyző, aki egyéniben tornát tudott nyerni.

WTA-torna, Monterrey
Döntő
BABOS TÍMEA-Alexandra Cadantu (román) 6:4, 6:4