Angol Ligakupa

Tizenegyesekkel nyerte a szezon első trófeáját a Liverpool

Büntetőpárbaj után győzte le a Liverpool az angol másodosztályban szereplő Cardiff együttesét a Ligakupa döntőjében. A walesi együttes szerzett vezetést, majd a hosszabbításban hátrányból is felállt, de a tizenegyeseknél a Liverpool volt pontosabb.

Esélyeshez méltón kezdett a Liverpool, amelyből Johnson már a második percben veszélyesen lőtt, de a labda a felső lécről jött ki. Kicsivel később Carroll fejelt fölé, majd Skrtel bólintását védte Heaton.

A Cardiff a 10. percben villant először Miller révén, de az első gól a 19. percben született meg, amikor Mason körül rosszul helyezkedtek a liverpooli védők, és ő Miller passza után az ötös sarkáról passzolt Reina kapujába. (1-0)

A másodosztályban szereplő walesiek szinte természetes módon behátráltak a kapujuk elé a vezetés megszerzése után, de távol tudták tartani az ellenfelet a tizenhatosuktól. A Vörösök lelkesen, de sematikusan játszottak, többnyire Carroll fejét keresték, de a csatár nem ment sokra a védők között. Rajta kívül Gerrard és Suárez villant még egyszer-egyszer az első félidőben, de nem tudták Tom Heatont megoldhatatlan feladat elé állítani.

A Liverpool játékosai örülnek Martin Skrtel góljának a Cardiff City elleni döntőben az Angol Ligakupában.

A második játékrészt Henderson messze mellé szálló lövése nyitotta, majd Suárez ziccerét védte bravúrral a Cardiff kapusa. Ebben az időszakban már sokkal veszélyesebben játszott a Liverpool, amely a 60. percben végül egyenlíteni is tudott. Egy szöglet után Suárez elé pattant a labda, ő a kapufára fejelt, de a kipattanó után Skrtel be tudta kotorni a játékszert a kapuba. (1-1)

A következő időszakban pihent egy kicsit a 'Pool, amely az utolsó negyedórában tudott újra némi nyomást gyakorolni ellenfelére. Ekkoriban Bellamy lövését kellett blokkolni a védőknek, és Suárez szórakozott el néhány helyzetet, de a másik oldalon Millernek is volt egy óriási ziccere, 10 méterről azonban Reina kapuja fölé lőtt. Újabb gól tehát nem született a rendes játékidőben, jöhetett a hosszabbítás.

A ráadás első félidejének első pillanataiban Suárez próbálkozását a vonalról tisztázták a védők, majd Downing magasan a kapu fölé lőtt. Kicsivel később Kuyt Bellamyt hozta helyzetbe, de a walesi támadó szintén nem találta el a kaput. A Cardiff már egyértelműen csak ki akarta védekezni a hosszabbítást, de ez nem sikerült, mert a 108. percben Kuyt nagyon rossz lövése után visszakerült elé a labda, és egy reflexmozdulattal a tizenhatosról a jobb alsóba lőtte a labdát. (1-2)

Hátra volt még ugyanakkor bő tíz perc, és ebben az időszakban a liverpooliak húzódtak hátra, egyre nagyobb teret engedve a walesieknek. Ők pedig addig-addig nyomtak és végeztek el szögleteket egymás után, amíg a 118. percben Turner Kuyttel birkózva be nem tudta gyötörni a labdát. (2-2)

Így a tizenegyespárbaj következett, ami igen furcsán indult.

Livepooli részről Steven Gerrard lövését Heaton védte, a másik oldalon Miller a kapufát találta el, majd szintén a Vörösök közül Adam csúnyán a kapu fölé durrantott. Cowie volt az első, aki belőtte, majd Kuyt is eredményes volt.

Gestede szintén a kapufát találta el, így három kör után 1-1 volt a büntetőpárbajban. Ezt követően Downing és Whittingham is betalált, majd az ötödik párban Johnson a léc alá lőtt, a Cardiffból pedig Steven Gerrard unokatestvére, Anthony Gerrard állt oda, de mellé gurított, így a Liverpool nyerte az Angol Ligakupát.

Angol Ligakupa
Döntő
Cardiff City-Liverpool 4-5 (1-0, 1-1, 1-1, 2-2) - tizenegyespárbaj után
gólszerzők: Mason (19.), Turner (118.), illetve Skrtel (60.), Kuyt (108.)