La Liga

Ronaldo csodagóljával a Real legyőzte a Rayo Vallecanót

A Real Madrid 1-0-ra diadalmaskodott az újonc Rayo Vallecano otthonában a spanyol labdarúgó-bajnokság 24. fordulójának vasárnapi játéknapján. A győztes gólt Cristiano Ronaldo szerezte az 54. percben, háttal a kapunak sarkazott a hálóba.

Az újonc létére a hetedik helyen álló (az Európa Ligát érő ötödiktől a forduló előtt csak két ponttal elmaradó) Rayo Vallecano igencsak megnehezítette a Real Madrid dolgát. Az első félidőben teljesen egyenrangú partnere volt a királyiaknak. Helyzete azért így is volt Ronaldóéknak, a 25. percben a portugál távolról, balról lőtt nem sokkal a hosszú sarok mellé, a 31. percben Higuaín pörgetett a jobb alsó mellé, igaz, a bíró szerint lesről. A játékrész hajrájában a Rayónak volt két nagy lehetősége, előbb Piti balról, 10 méterről tüzelt a kapufára, a labda kifelé pattant, majd Ramos szerencsétlen felszabadítása Armenterosra, onnan alig valamivel a kapu mellé vágódott.

A második felvonás elején Ronaldo fantasztikus egyéni villanással juttatta előnybe a Realt, bal oldali szöglet után az aranylabdás 10 méterről, a kapunak háttal sarkazott a jobb alsóba (0-1).

A folytatásban ismét Ronaldo veszélyeztetett, szabadrúgása után kellett nagyot repülnie Joelnek, majd a hazaiak percei következtek: Sergio Ramos eladta a labdát saját tizenhatosán belül, de Armenteros fölé lőtte a ziccert. Michu távolról, nagy erővel bombázott, a labda beakadt volna, de Casillas elérte.

José Mourinho rendkívül feszült volt a kispadon, mindkét csapat előtt voltak lehetőségek a gólszerzésre az utolsó negyedórában, de maradt az 1-0-s vendégelőny. Michu a végén - szabályos szerelésért - piros lapot kapott, korábban Pepének és Ramosnak is volt durva szabálytalansága.

A Real előnye 13 pontra hízott a tabella élén, a blancók a győztes meccs után annak szurkolhatnak, hogy a városi rivális Atlético megszorongassa a Barcelonát. A fővárosiak egyébként klubcsúcsot javítottak azzal, hogy sorozatban kilencedszer győztek idegenben.

Primera División, 24. forduló:
Rayo Vallecano-Real Madrid 0-1 (0-0)
gólszerző: Ronaldo (54.)
kiállítva: Michu (89.)
 
Korábban:
Villarreal-Athletic Bilbao 2-2 (1-0)
gól: Senna (11.), Nilmar (68.), illetve Llorente (62.), Susaeta (66.)
 
Később:
Osasuna-Granada 18:00
Real Sociedad-Real Mallorca 18:00
Valencia-Sevilla 18:00
Atlético Madrid-FC Barcelona 21:30
 
Szombaton:
Espanyol-Levante 1-2 (0-1)
gól: Valdo (24.) Rubén Suárez (90.), illetve Uche (75.)
 
Málaga-Real Zaragoza 5-1 (1-1)
gól: Fernandez (45.), Da Silva (67., öngól), Demichelis (77.), Isco (79.), Rondon (88.), illetve Aranda (23.)
 
Real Betis-Getafe 1-1 (0-0)
gól: Molina (51.), illetve Dorado (55., öngól)
 
Racing Santander-Sporting Gijón 1-1 (0-1)
gól: Stuani (74., 11-esből), iléletve Barral (41.)