Bundesliga

Ribéry duplájával szakította le a Bayern a Schalkét

A Bayern München hazai környezetben magabiztos játékkal győzte le a Schalke 04 együttesét a Bundesliga 23. fordulójában.

A Bayern magabiztosan nyert - Fotó:AFP

A kisebb hullámvölgybe került Bayern Münchenre komoly rangadó várt vasárnap, a német labdarúgó-bajnokság 23. fordulójában, melyben az éppen mögötte negyedik Schalke 04 volt a vendége. Ezúttal az eddig többnyire kispadon kezdő Arjen Robben a kezdők között kapott helyet, a stabil embernek számító Kroos azonban csak a kispadon kezdte a mérkőzést. A hét közben 120 perces Európa Liga-találkozót vívó Schalkéban a két gólvadász, Raúl és Huntelaar is a kezdőcsapatban kapott helyet.

Hazai rohamokkal kezdődött a találkozó, Höwedes hibája után Ribéry adta vissza a labdát Müllernek, akinek a lövését Hildebrand védte, majd Robben ismétlését is fogta a kapus. Alig egy percre rá ismét a holland szélső lőhetett, a kapus azonban megint hárított.

A 12. percben a Schalke is odakerült a bajorok kapuja elé, Papadopulos fejelt kapu fölé. A félidő derekán Robben passzolt Müllerhez, aki beforgatta védőjét, lövése pedig alig gurult el a jobb oldali kapufa mellett. A 36. percben Luis Gustavo indította a saját térfeléről induló Ribéryt, aki elhúzta a labdát a kilépő kapus fölött, majd laposan a kapuba passzolt (1-0). Az első félidőben már nem változott az állás, egygólos hazai előnnyel vonultak a csapatok a szünetre.

A fordulás után rögtön egy kapufával kezdett a Bayern, Robben szögletét Badstuber fejelte a lécre, az ellentámadásból pedig Matip lőhetett volna gólt, de mellégurított. Az 55. percben már kettő volt a Bayern előnye, Ribéry egyéni akciója után 13 méteres lövése megpattant egy védőn, ami a kapuban kötött ki (2-0). A folytatásban a vendégek már nem tudtak újítani, a Bayern pedig elégedett volt az eredménnyel, ezzel a müncheniek leszakították magukról riválisukat a tabellán.

Német bajnokság
23. forduló
Bayern München-Schalke 04 2-0
Gólszerző: Ribéry (36.,55.)