Bundesliga előzetes

Podolski a Leverkusen ellen térhet vissza, a Nürnberg Brémába is nyerni megy

A Bayer Leverkusen az 1. FC Köln otthonába látogat, az újoncok egymás ellen harcolnak, a Werder Bremen a Nürnberget látja vendégül a Bundesliga 23. fordulójának szombati játéknapján.

1. FC Köln-Bayer Leverkusen 15:30 (Eurosport2)
hathárom-tipp:2

Rangadóra készülnek Kölnben. A hazaiak pocsék formában vannak, legutóbb a Nürnberg vendégeként szenvedtek vereséget. A rossz szereplést sokan összefüggésbe hozzák azzal, hogy legjobb játékosuk, Lukas Podolski kihagyott több mérkőzést sérülése miatt. A német válogatott szélső a Bayer Leverkusen ellen azonban már újra a pályán lehet.

A kölniek legnagyobb sztárja szombaton visszatérhet a pályára

„Pozitívan kell gondolkodnunk, habár nem vagyunk könnyű helyzetben - kezdte Stale Solbakken, a kölniek trénere. - Egy rangadón minden megtörténhet, de szombaton azért futunk ki a pályára, hogy nyerjünk. Lukas először szerdán végzett labdás edzéseket. Meg kell várnunk, hogy alakul az állapota. Lehetséges, hogy szombaton már pályára tud lépni, ezért már a csapattal edz.”

A Bayer Leverkusen szintén nincs könnyű helyzetben, hiszen a tavalyi ezüstérmestől egyértelműen jobb szereplést vártak ebben a szezonban. Robin Dutt csapatának mindent be kell vetnie, ha jövőre is a nemzetközi porondon szeretne szerepelni.

Augsburg-Hertha BSC 15:30 hathárom-tipp:1

Meghozza-e a várt hatás az edzőváltás a Hertha BSC-nél. Ez a kérdése a két újonc összecsapásának. Igazi kieséséi rangadó lesz ez, hiszen a hazaiak a 17., a vendégek pedig a 15. helyen állnak a táblázaton. A fővárosiak új szakvezetője, a 73 éves Otto Rehhagel mindenesetre mindent megtesz a bentmaradásért.

"Egészséges, fit és jókedvű vagyok. Az életem értelme a munka - ahogy azt Kant mondta anno. Ezenkívül nem akarom, hogy a Hertha kiessen. A csapatnak már nincs több ideje, az emberek bíznak bennem, nem akarok nekik csalódást okozni. A HBSC hajója még nem süllyedt el, de elkezdett szivárogni a víz benne. Én vagyok a vezér, rendet és fegyelmet várok. Egy demokratikus diktátor vagyok!" - jelentette ki a rutinos szakember.

FSV Mainz-Kaiserslautern 15:30 hathárom-tipp:1

Szalai Ádám és Stieber Zoltán együttese a Kaisereslauternt fogadja. Niko Bungert, a mainziak védője mindenképpen győzelmet vár a kiesőhelyen álló rivális ellen.
A tavaszi teljesítményünkkel elégedett vagyok, de az eredményekkel nem. Két vagy három pontot legalább hagytunk elveszni. Egy forró hangulatú, küzdelmes meccset várok a Kaisereslautern ellen. Ellenfelünk mögöttünk áll a tabellán és nyernünk kell, ha nem akarunk mi is lejjebb kerülni. Szeretném, ha szombaton a szurkolóinkkal együtt tudnánk ünnepelni a találkozó végén” - tette hozzá a 25 éves hátvéd.

VfB Stuttgart-Freiburg 15:30
hathárom-tipp:1

Bruno Labbadia, a svábok vezetőedzője több gonddal is küzd a Freiburg elleni hazai bajnoki előtt. Serdar Tasci és Timo Gebharts sem egészséges, de van esélyük arra, hogy felépülnek szombatig.
Serdar még nem tudott a csapattal edzeni, az ő sorsáról csak közvetlenül a találkozó előtt döntünk. Timo lassan újra részt vesz az edzéseinken, újra felveszi a tréningek ritmusát. Ugyanazt a teljesítményt kell nyújtanunk a Freiburg ellen, mint a legutóbbi hazai meccsünkön (a Hertha ellen 5-0-ra nyert a VfB – szerk.). Nagy harci szellemre lesz szükségünk, mert a Freiburg egy rengeteget futó csapat. Forró hangulatú meccsre számítok, de nekünk hideg fejjel kell cselekednünk.”

A szakvezető hozzátette, a Freiburg a Bayern München elleni legutóbbi döntetlenjével bizonyította, hogy Papiss Cissé téli eladása után sem gyengült meg.

Wolfsburg-Hoffenheim 15:30 hathárom-tipp:1

Nagy pofonba szaladt bele Felix Magath együttese az előző fordulóban. A tréner egykori csapata, a Schalke 04 ütötte ki 4-0-ra a Wolfsburgot hazai pályán. Nem csoda, ha Alexander Madlung, a VfL védője javítani szeretne a Hoffenheim ellen.

„A Freiburg elleni hazai győzelem után a Schalke ellen mindent bele akartunk adni, ez azonban nem sikerült. A mostani otthoni meccsünkön ezért feltétlenül nyernünk kell otthon, nem érhetjük be döntetlennel. Jó érzés lesz újra saját közönségünk előtt pályára lépni. Ellenfelünknek új edzője van, ami megnehezíti a dolgunkat. Koncentráltnak kell lennünk, csak a három ponttal lehetünk elégedettek, ezért mindent megteszünk.”

A Bremen hazai pályán jól teljesít a szezonban

Werder Bremen-Nürnberg 18:30 (Eurosport2)
hathárom-tipp:1

Hosszú hajrába kezdett az 1. FC Nürnberg. A kiesés elől menekülő együttes legutóbb a Köln csapatát fektette két vállra hazai környezetben, most pedig a Werder Bremen otthonából szeretné elhozni a három pontot. Dieter Hecking, a csapat trénere úgy gondolja, nyerhető a Bréma elleni szombati meccs.

„Brémában a stabil védekezésből kell kiindulunk. Egy esetleges idegenbeli győzelemmel 28 pontunk lenne, ezzel kicsit el tudnánk szakadni a kiesőhelyektől. Az elmúlt héten néhány nagy változás volt látható a játékunkban, futógyorsaságban és lelkesedésben is kimagaslót nyújtottunk. Támadásban a bátorsásra kell a hangsúlyt fektetnünk” - jegyezte meg a hazaiak szakvezetője a találkozó előtt.