Sportvezetés

Nincs új elnök a kerékpárosoknál

  • MTI

Nem sikerült a tisztújítás a Magyar Kerékpársportok Szövetsége (MKSZ) szombati alapszabály-módosító közgyűlésén, így az április végi újabb közgyűlésig ügyvezetőként az eddigi elnökség viszi tovább a munkát.

A szervezet tájékoztatása szerint a megjelentek az alapszabály-változtatást nem fogadták el, így az egyik elnökjelölt, Simonyi Ákos visszalépett.

A velo.hu beszámolója szerint a következő napirendi pont az elnökség megválasztása lett volna, ezt a közgyűlés azonban egyhangú szavazással elhalasztotta. Az MKSZ alapszabálya értelmében a soron következő közgyűlést április 15. és 30. között kell összehívni, itt  döntenek majd az új elnökség összetételéről. Az addig hátralévő időszakban a lemondó elnökség még vállalta a sportág vezetését.

Bár a másik elnökjelölt, Sipos János vállalta volna a megmérettetést, de nem volt meg mellette a megfelelő számú elnökségi tag-jelölt, s a közgyűlés végül úgy döntött: április végéig maradjon a mostani vezetőség.

Az MKSZ Sipiczki Róbert által vezetett elnöksége azért akart lemondani szombati hatállyal, hogy a jelenleg még működő szakági szövetségi rendszer megszűnjön, és egy, a nemzetközi szövetség (UCI) által is elvárt, ernyőszervezet nélküli "egyszövetségi" struktúra jöjjön létre.