La Liga előzetes

Folytatódik a versenyfutás Európáért

Négy mérkőzéssel folytatódik szombaton a spanyol bajnokság, a 25. fordulóban az Espanyol a Levantét, míg a Málaga a sereghajtó Zaragozát látja vendégül.

Málaga - Zaragoza 20.00
Tv: sport2
hatharom-tipp:1

Manuel Pellegrini alakulata az utóbbi hetek rapszódikus teljesítményének köszönhetően lecsúszott a a tabella 9. helyére, igaz lemaradása a a negyedik BL-selejtezőt érő helytől mindössze két pont. A múlt hétvégén a Málaga egy 0-0-s félidőt követően 3-0-s vereséget szenvedett a Bilbao vendégeként, de a kudarcot gyorsan feledtetheti egy magabiztos győzelem. 

A 20 csapatos liga sereghajtója ellen ez nem is tűnik vállalhatatlan feladatnak, főleg úgy, hogy a kék-fehérek hazai pályán léphetnek pályára. Saját környezetében ugyanis igen jól szerepel a Málaga, 23 gyűjtött pontjánál csak a Barcelona és a Real Madrid szerzett többet saját stadionjában. Az a statisztikai adat is a kezükre játszik, hogy a Pintér Ádámot is foglalkoztató Zaragoza idegenben mindössze egy győzelmet és három döntetlent tud felmutatni, 8 vereség mellett.

A két csapat őszi mérkőzésén 0-0-t játszottak a felek, a tavalyi szezonban pedig mind a két találkozón idegenbeli siker született.

A várható kezdőcsapatok - malaga-zaragoza

Espanyol - Levante 22.00
Tv: sport2
hatharom-tipp:1

A nap zárómérkőzésén a tabella 5. helyén álló Espanyol a hetedik helyen tanyázó Levantét fogadja. A két csapat között mindössze egy árva pont a különbség, így egy igazi rangadóra van kilátás. A barcelonai alakulat utóbbi három találkozóját nem volt képes megnyerni, a Getafe és a Bilbao elleni döntetlenek mellett becsúszott egy kínos hazai pofon is a Zaragozától. Mauricio Pochettino csapata tehát kisebb hullámvölgybe került, de ha nem lábal ki gyorsan belőle gondba kerülhet, lévén, hogy rendkívül sűrű a mezőny középső fele.

Ami a Levantét illeti, a valenciai kiscsapat pocsék formában utazhat el a katalán fővárosba, mivel "emberemlékezet óta" nem nyert mérkőzést, igaz azért olyan ellenfelekkel is megmérkőzött, mint a Barcelona, a Real Madrid, az Athletic Bilbao vagy az Atlético Madrid. A szezon előtt kevesen is gondolták, hogy európai kupaszereplést érő pozícióért küzdhetnek a "békák", ezért hiába volt álomszerű a kezdés, az várható volt, hogy a lufi előbb-utóbb kipukkad.

A két csapat őszi mérkőzésén a Levante 3-1-re legyőzte a kék-fehér gárdát, de Barcelonában utoljára 2007-ben sikerült pontot szereznie.

A várható kezdőcsapatok espanyol-levante
 

La Liga
25. forduló
További mérkőzések
Betis - Getafe 18.00
hatharom-tipp:1
Racing - Sporting 18.00
hatharom-tipp:x