Bundesliga

Elvitte a három pontot Brémából a Nürnberg

Meglepetésre a Nürnberg nyerte a Bundesliga 23. fordulójának szombat esti mérkőzését a Werder Bremen otthonában, mivel a hazaiak legnagyobb ziccereiket sem tudták kihasználni, míg a vendégek egy lehetőséget belőttek.

Nem alakult izgalmasan az első félidő, voltak ugyan lehetőségek mindkét oldalon, de sok volt a hiba is, és a védelmek összességében jól zártak mindkét oldalon. A hazaiaknál Pizarro, Rosenberg és Marin is aktívan játszott, a vendégeknél pedig Esswein és Hegeler csipkedte magát, de egyikük sem tudott eredményes lenni.

A szünet után javítani tudott a játékán a Werder, sorra dolgoztak ki helyzeteket. Pizarro kapufáig jutott, Marin "megborotválta" a lécet, de Trybullnak, Junuzovicnak és Hartherznek is volt lehetősége. Ezek után meglepetésre a Nürnberg került előnybe, miután Esswein a 65. percben betalált egy jobb oldali lapos beadást követően. (0-1)

A brémaiak játéka újra visszaesett a kapott gól után, sokáig csak keresték a helyet a vendégvédelemben. Aztán a hosszabbításban több lehetőségük is volt, a kapujából előre jövő Wiese majdnem elfejelte kollégája elől a labdát, Pizarro is kapura emelt, azt a védők a gólvonalról tisztázták, de gólt nem tudtak szerezni a zöld-fehérek, így meglepetésre kikaptak az alsóházban álló Nürnbergtől.

Bundesliga
23. forduló
Werder Bremen-Nürnberg 0-1 (0-0)
gólszerző: Esswein (65.)