Férfi vízilabda BL

A Vasas és a Szeged is jó eséllyel pályázik a továbbjutásra

  • MTI

Döntő felvonásához érkezett a férfi vízilabda Bajnokok Ligája: a hétvégén a főtábla befejező csoportkörében eldől, hogy egy vagy két magyar együttes folytatja a legjobb nyolc között.

Az már az előző fordulóban véglegessé vált, hogy az Eger semmiképpen sem kerülhet tovább négyeséből, a szintén a C betűjelű kvartettben szereplő Vasas és Szeged viszont egyformán ott lehet a negyeddöntős mezőnyben - az utolsó fordulóbeli eredményétől függően.

Pillanatnyilag a legjobb helyzetben a Szeged van, amely 10 pontjával első, csakhogy a 7 pontos szerb címvédőt, a kezdeti gyengélkedés után egyre inkább magára találó Partizant fogadja. A hazai medence is a Vincze Balázs irányította együttes mellett szól, ám a belgrádi gárda csakis a tökéleteshez közeli produktummal verhető, s bár a Tisza-partiaknak a döntetlen is elég a továbbjutáshoz, nyilvánvaló, hogy nem lehet "ikszre" játszani egy olyan csapattal szemben, amely gyengült ugyan tavaly óta, ám jelenleg is akad több világklasszis pólósa.

Mindenesetre ha nem kap ki, már biztosan a nyolc között van a Szeged, s "magával ránthatja" oda a 8 ponttal második Vasast is. A biztos továbblépéshez a Földi László vezette angyalföldi alakulatnak is nyernie kéne a teher nélkül vízbe szálló Eger ellen a Komjádi uszodában, s kétségtelenül furcsa fintora lenne a vízilabdás sorsnak, ha a piros-kékeket éppen Gerendás György legénysége ejtené ki, amely esetleges sikerével ráadásul a Partizant is besegítheti a legjobb nyolc közé.

Bajnokok Ligája
C-csoport
1. A-HÍD Szeged Beton VE 10 pont
2. TEVA-Vasas-UNIQA 8
3. Partizan Beograd 7
4. ZF-Eger 3








 

Bajnokok Ligája
C-csoport, 6. forduló
szombat: Vasas-Eger, Komjádi uszoda 19:30 ó
vasárnap: Szeged-Partizan 16 ó