Forma-1

Vettel állami kitüntetést kapott

  • MTI

Kiemelkedő sportteljesítményéért magas állami kitüntetést kapott hazájában Sebastian Vettel, aki tavaly címét megvédve lett másodszor is világbajnok a Forma-1-ben.

Vettel az Ezüst Babérlevéllel gyarapítja elismerései számát

A 24 éves pilóta pénteken, Berlinben vette át az Ezüst Babérlevél elnevezésű díjat Horst Seehofer bajor kormányfőtől, a Bundesrat - a törvényhozás felsőházának - elnökétől, aki Christian Wulff eddigi államfő múlt pénteki lemondása után ideiglenesen látja el a szövetségi elnöki feladatokat. Az indoklás szerint Vettel nemcsak a bajnoki címmel, hanem példamutató életvitelével is kiérdemelte az elismerést. Az Ezüst Babérlevél a sportolóknak adható legmagasabb kitüntetés Németországban.

A Red Bull versenyzője a barcelonai tesztelést megszakítva utazott haza, hogy átvegye a díjat, amelyet a hétszeres F1-es világbajnok Michael Schumacher is megkapott 1995-ben.

"Talán tudják, hogy szívesen gyűjtök kupákat és trófeákat. Az Ezüst Babérlevél különleges elismerés, ilyet nem kap minden évben az ember, sőt, lehet, hogy csak egyszer az életében" - mondta az ünnepelt újságírók előtt.