Profi boksz

Maidana ki akarja ütni Alexandert

A napjaink egyik legjobb kisváltósúlyú bokszolójának tartott Marcos Rene Maidana (31-2, 28 K.O.) magyar idő szerint vasárnap hajnalban fog szorítóba lépni Devon Alexander (22-1, 13 K.O.) ellen.

A roppant látványos mérkőzéseket produkáló, argentin származású Maidanának a Missiouri állambeli St. Louisban, azaz ellenfele szülővárosában kellene győzedelmeskednie. Alexander az előző összecsapásán vitatható, pontozásos győzelmet aratott Lucas Martin Matthisse ellen, és sokak szerint csak a „hazai pálya” előnye miatt keveredhetett ki győztesként a párharcból.

Maidana és Alexander is kiütésre törekszik

A 28 esztendős Maidana szintén hasonló véleményen van: „Természetesen a legjobb tudásom szerint fogok bunyózni, és ki szeretném ütni őt. Abban az esetben, ha ez nem sikerülne, akkor borzasztóan meg kell vernem, ugyanis számtalanszor szembesül az ember olyan kétes döntésekkel, amelyeket a hazai pályán lévő sportoló javára hoztak meg” – nyilatkozta a mérkőzés favoritjának számító dél-amerikai bunyós.

Alexander felháborodva utasította el azon felvetéseket, amelyek szerint a pontozóbírák segítenék őt: „Nagyon elegem van már abból, hogy folyamatosan felhánytorgatják a hazai mérkőzéseimet. St.Louisban tényleg sokan kíváncsiak rám, de arról nem tehetek, hogy máshova nem lehet vinni a meccseimet. Ezúttal nem a bírák kezébe fogom adni a döntést, ugyanis ki fogom ütni Maidanát, és ezzel végre eloszlathatom a rajongókban és a szakemberekben élő kételyeket.”

Szinte biztos, hogy nagyon pörgős és látványos mérkőzés kerekedik ki a Maidana – Alexander találkozóból, amelynek győztese nagy lépést tehet egy világbajnoki címmeccs felé.