Bundesliga

Idén először nem nyert otthon a Mönchengladbach

A korábban a Bayern Münchent és a Schalkét is legyőző Borussia Mönchengladbach csak döntetlenre végzett a Hamburg ellen hazai pályán a Bundesliga 23. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén.

Jobban kezdett ugyan a Hamburg, de az első félidő nagy részét mégis a Mönchengladbach irányította, amelyben Marco Reus ezúttal is nagyon élt, remek labdákat osztogatott, de Arango és De Camargo nagyon szoros őrizet alatt voltak a kapu előtt, így csak egy-egy lövési kísérletig jutottak el, azok is sikertelenek voltak.

Arango reagál egy kihagyott helyzetre a Mönchengladbach-Hamburg mérkőzésen a Bundesligában 2012-ben.

A vezetést végül a játékrész utolsó percében Mike Hanke szerezte meg egy ötletes szabadrúgáskombináció után. A kapuval szemben, bár kissé távolról jöhetett ugyanis a 'Gladbach, és Arango nem lőtt kapura, hanem Hanke fejére ívelt, aki a kapuba csúsztatott. A dolog csak ott hibádzott, hogy a passz pillanatában lesen állt, így szabálytalan gólt adott meg a játékvezető. (1-0)

A szünet után viszonylag gyorsan egyenlített az újra aktívabbá váló Hamburg, az 56. percben ugyanis egy szöglet után lefejelt labdát Arslan közelről kotort a hálóba. (1-1)

Az eddig többnyire a kikötővárosiak második csapatánál, Nagy Dániel mellett számításba vett török játékos a folytatásban is sokat próbálkozott, de ter Stegen kapuson nem tudott többször túljutni. A másik oldalon továbbra is Arango játszott a legaktívabban, de hiába került nagy fölénybe a hajrában a hazai együttes, újabb gólt már nem tudtak szerezni, így 2012-ben először nem nyert saját pályáján. Ez különösen úgy lehet fájó a Bundesliga második helyezettjének, hogy korábban a Bayern Münchent és a Schalkét tudta legyőzni a Borussia-Parkban. Reusékat ugyan épp ez a két csapat üldözi, de vasárnap egymás ellen játszanak, így legalább egyikük biztosan pontokat hullajt majd.

A Hamburg egy pontjával a 11. helyről a nyolcadikra lépett előre, de ez a helyezés persze még változhat a közvetlen riválisok mérkőzései után.

Bundesliga
23. forduló
Borussia Mönchengladbach-Hamburger SV 1-1 (1-0)
gólszerzők: Hanke (45.), illetva Arslan (56.)