Férfi kézilabda

Hosszabbított a Szegeddel a BL góllövőlistájának éllovasa

  • MTI/63

További két évvel meghosszabbította nyáron lejáró szerződését Frantisek Sulc, a férfi kézilabda NB I-ben és a Bajnokok Ligájában szereplő Pick Szeged szlovák válogatott átlövője.

Sulc (fehérben) továbbra is erőssége lehet a Szegednek"A csapat egyik vezéregyéniségével sikerült megállapodnunk. Nemcsak a játékával, hanem magatartásával, példamutatásával is az együttes meghatározó egyénisége" - idézte a klub pénteki közleménye Mezei Richárd vezérigazgatót. 

A 33 éves Sulc 79-szer szerepelt a szlovák válogatottban, a Szeged 2010 nyarán a német Düsseldorf csapatától igazolta le az irányító-átlövőt. A Bajnokok Ligájában, az európai topligában az első idényben 61 gólt, míg a jelenleg is futó sorozatban 65 gólt szerzett, és vezeti a BL-góllistát. A 2010/2011-es idényben az NB I-ben 131-szer volt eredményes, az idei bajnokságban 54-szer talált a kapuba. A Magyar Kupában tavaly hat, idén 5 találatot jegyzett. Szegedi pályafutása alatt 322 gólt szerzett - eddig.

"Nagyon örülök, hogy sikerült hosszabbítanom, mert szeretek itt játszani. Fantasztikus a szurkolótáborunk, szép a város, és jó a csapat. Remélem, hogy a legtöbb játékos marad, és érkezik még 2-3 jó kéziklabdás, és akkor talán hamarosan bekerülhetünk Európa legjobb 8-10 klubja közé" -nyilatkozta Sulc a pickhanball.hu-nak.