Átigazolás

A Zenithez megyek - Arsavin

Andrej Arsavin, az Arsenal támadó középpályása saját honlapján jelentette be, hogy kölcsönbe visszatér korábbi csapatához, a Huszti Szabolcsot is foglalkoztató orosz Zenit Szentpétervárhoz.

A 30 éves Arsavin 26 mérkőzésen csak 2 gólt szerzett, valamint 4 gólpasszt osztott ki az Arsenalban ebben a szezonban, és mivel neki leginkább ebben a két dologban kellene jeleskednie, Arséne Wenger egyre kevésbé bízott benne az utóbbi időben, és az Ágyúsok szurkolói is kifejezték elégedetlenségüket vele szemben.

Andrej Arsavin az Arsenal Manchester City elleni mérkőzésén 2011-ben a Premier League-ben.

Így annyira nem meglepő pénteki bejelentése, esetleg azt furcsállhatjuk, hogy miért nem a januári átigazolási szezonban váltott csapatot.

"A Zenithez megyek. Kölcsönbe, 29-es számmal fogok játszani. Minden részlet holnap, amikor felkeltek :)" - szól az orosz játékos rövid közleménye.

Arsavin a szentpétervári klub futballistájaként robbant be az európai köztudatba, elsősorban a csapat orosz bajnoki címe, UEFA-kupa-győzelme és az orosz válogatottban a 2008-as Európa-bajnokságon mutatott teljesítménye révén. Az Arsenalba 2009 januárjában igazolt, de a londoni csapat valódi vezéregyéniségévé nem tudott válni, 132 meccsen 30 gólt szerzett és 35 gólpasszt adott társainak.