Bundabotrány

L. Ákost négy meccsel gyanúsították meg, az egyiken nem is játszott

A DVTK játékosa az őrizetbe vételét követően vallomást tett, és kijelentette, hogy nem követte el ezeket a cselekményeket.

A Pesti Központi Kerületi Bíróságon csütörtök délelőtt 30 napos házi őrizetre ítélték a kedden előállított L. Ákost, a DVTK labdarúgóját. Mint arról korábban beszámoltunk, L. Ákost a Diósgyőr keddi edzésén vették őrizetbe a bundaüggyel kapcsoltaban. A közáppályással szemben négy rendbeli gazdálkodó szervezet dolgozója által kötelességszegéssel és üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettének a megalapozott gyanúja merült fel, és a csütörtök délelőtt 11 órakor a Pesti Központi Kerületi Bíróságon lezajlott meghallgatáson 30 napos háziőrizetet rendelt el az ügyében eljáró bíró.

L. Ákos ügyvédjét, dr. Knipl Zoltánt a szon.hu kérdezte az ügyről.

"Nyilván a teljes siker az lett volna, ha egyből sikerül elérnünk, hogy az Ákos elleni gyanúsítást megszüntessék, ez a végleges cél, ez irányba tettünk egy lépést, hiszen a házi őrizet azért jobb, mint az előzetes letartóztatás - mondta dr. Knipl Zoltán. - Nem érezte túl jól magát, hiszen kedden délután Budapestre, az ügyben nyomozó hatóság Aradi utcai fogdájába szállították, ami a fővárosi fogdák közül a legrosszabbak közé tartozik, lévén egyedül, egymagában, egy nem túl nagy cellában kellett eltöltenie az időt a bírósági tárgyalásig, de az innen való távozása után azért kisimultabb lett ügyfelem."

A jogi képviselő azt is elmondta, konkrétan mely mérkőzésekkel kapcsolatban gyanúsították meg L. Ákost.

"Ezeket természetesen közölték, és volt ennek egy érdekessége is. A négy közül az egyik ilyen mérkőzés a 2009. augusztus 5-én lejátszott MTK – DVTK Ligakupa találkozó, ami 1-1-re végződött. Nos, ennek az összecsapásnak az az érdekessége, hogy ezen a találkozón nem hogy pályára sem lépett a DVTK-ban Lippai Ákos, de még csak nem is tartózkodott a mérkőzés helyszínén, a fővárosban, ugyanis otthon maradt Miskolcon, útra sem kelt a csapattal!"

A futballista őrizetbevételét követően tagadta a neki felrótt cselekmények elkövetését.

"Ákos az őrizetbe vételét követően vallomást tett, és kijelentette, hogy nem követte el ezeket a cselekményeket, és ugyanezt a bíróság előtt is megismételte, megerősítette - jelentette ki dr. Knipl Zoltán. - Mi nem fellebbeztünk, tudomásul vettük a bíróság határozatát. Szerintem az ügyész fellebbezéséről egy-két héten belül dönteni fognak, mi arra számítunk, hogy helyben hagyják a csütörtökön hozott döntést, vagyis hogy elutasítják a fellebbezést, és marad a házi őrizet.