Atlétika

Iszinbajeva világcsúcsot ugrott Stockholmban-videó

  • VNA

Az orosz Jelena Iszinbajeva csütörtökön megjavította a női rúdugrás fedettpályás világcsúcsát a stockholmi nemzetközi versenyen.

A kétszeres olimpiai bajnok atléta második kísérletre teljesítette az 5,01 méteres magasságot, ezzel egy centiméterrel múlta felül saját korábbi rekordját, melyet még 2009 februárjában az ukrajnai Donyeckben ért el. A 29 esztendős orosz atléta ezzel 29 centimétert vert stockholmi riválisaira, a második helyen végző brit Holly Bleasdale-re és a harmadikként záró kubai Yarisley Silvára. Iszinbajeva ezzel az ugrásával a jövő héten sorra kerülő isztambuli fedett pályás világbajnokság nagy esélyesévé lépett elő.

"Köszönetet szeretnék mondani az edzőmnek, a szurkolóimnak és a közönségnek" - mondta Iszinbajeva, aki azóta nem nyert világversenyt, amióta megvédte olimpiai bajnoki címét a 2008-as pekingi ötkarikás játékokon. Ezzel az eredménnyel viszont jelezte, hogy a londoni olimpián is az esélyesek között kell őt számon tartani. Iszinbajeva szabadtéren (506 cm) is világrekordere a női rúdugrásnak.