Ligakupa

Torghelle és Nikolics góljával Diósgyőrben nyert a Videoton

A bajnoki címvédő Videoton Torghelle Sándo és Nikolics Nemajda góljaival 2-0-s győzelmet aratott a Ligakupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

Ligakupa ide vagy oda, mindkét csapat vezetőedzője a lehető legerősebb összeállításban küldte pályára övéit, ami annak függvényében, hogy immáron hónapok óta nem vívtak tétmérkőzést, nem is csoda.

A hazaiaknál a héten előzetes letartóztatásba helyezett Lippai Ákos helyett a spanyol Luque viselte a csapatkapitányi karszalagot, Benczés Miklós pedig a középpályán bevetette a télen szerződtetett Fernandót is. Paulo Sousa is gyakorlatilag első csapatával állt ki, a fehérváriak csatársorában helyet kapott Torghelle Sándor is.

A 42-szeres magyar válogatott támadó a találkozó 26. percében gólt is szerzett, tökéletesre sikeredett tehát a kispestről érkező játékos debütálása. A mérkőzésre inkább a küzdelem, mint sem a szép játék volt a jellemző, de ezt az idényi eleji formával még magyarázni lehet. A hajrában a csereként beálló Nikolics volt eredményes fejjel, így a Videoton megnyugatató előnnyel várhatja a székesfehérvári visszavágót.

Ligakupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Diósgyőr - Videoton 0-2 (0-1)
Diósgyőr, 3500 néző, v.: Iványi Zoltán (Albert I., Medovarszki J.)
Diósgyőri VTK: Farkas B. – Vadász, Gal, Nagy T., Frizoni – Abdouraman – Arze, Fernando, Luque – Tisza, Seydi. Edző: Benczés Miklós.
Videoton: Tujvel – Brachi, Vinicius, Caneira, Szolnoki – Oliveira, Mitrovic, Sándor, Tóth B., Gosztonyi – Torghelle. Vezetőedző: Paulo Sousa.
Gólszerző: Torghelle (0-1) a 25., Nikolics (0-2) a 92.percben.
Sárga lap: Nagy T. a 34., Vinicius a 36., Caneira a 72., Tóth B. a 82. percben.