Kosárlabda

Nekimegyünk a Bonnak, ami a csövön kifér - mondja a szolnoki edző

  • MTI

A keddi Chalon-Bonn mérkőzést követően izgalmas hajrá várható a férfi kosárlabda Eurochallenge Kupa nyolcaddöntős szakaszának jövő heti zárófordulójában, melynek során a Szolnok a Bonnt fogadja majd.

A J csoport utolsó előtti körében a Tisza-partiak - még február 7-én - 86-84-re kikaptak a belga Aalstar vendégeként, majd kedden a francia együttes 88-66-ra verte a németeket. Pór Péter, a magyar bajnok vezetőedzője nem szeretné a véletlenre bízni a továbbjutást: "Három eshetőség lesz, ezek közül az a legbiztosabb, ha jövő kedden legalább 15 ponttal megverjük a Bonnt, ugyanis januárban 14 ponttal kaptunk ki Németországban" - nyilatkozta az MTI-nek szerdán a szakember.

"Így biztosan bejutunk a nyolc közé, míg ha ennél kisebb különbséggel nyerünk, akkor nem a mi kezünkben van a sorsunk, és csak akkor léphetünk tovább, ha a másik meccsen a belgák legyőzik a franciákat. Ha pedig kikapunk, akkor elfelejthetjük a negyeddöntőt. Úgyhogy nincs mese, nekimegyünk a Bonnak, ami a csövön kifér!"

Ami a nagy megméretés előtti hangulatot illeti, Pór Péter hozzátette: "Nagyon várják a fiúk a keddi meccset, elvégre nem sokszor adódik olyan lehetőség egy magyar csapat számára, hogy bejuthat a nyolc közé egy európai kupasorozatban. Soós Gábor térde még nem egészséges, de a jövő hétre remélhetőleg rendbe jön."