Serie A előzetes

Montella csapata végleg leszakíthatja a kiesőjelölteket

Szerdán este újabb, a 21. fordulóból az akkori havazás miatt elmaradt mérkőzést pótolnak a Serie A-ban. Ezen a 17., még épp bennmaradó helyen álló Siena az egy pozícióval, de 4 ponttal előrébb lévő Cataniát fogadja.

Siena-Catania
18:30
hatharom-tipp: X

A vendég Catania állt már sokkal jobban is a tabellán, hiszen Vincenzo Montella vezetésével egészen jól kezdték a szezont, ősszel egy hatmeccses veretlenségi sorozatuk is volt a bajnokságban, így stabil középcsapatnak tűntek. Bár valójában most sincsenek túl messze a felsőháztól, hiszen két meccsel kevesebbet játszottak, mint a legtöbb riválisuk, és az ezeken szerezhető pontokkal akár a 9. helyig is felkapaszkodhatnak. Csakhogy ehhez javítaniuk kellene az idegenbeli mérlegükön, hiszen nem csak a Siena, hanem a Cesena ellen is idegenben lépnek pályára, és eddig csak egyszer tudtak nyerni, valamint öt döntetlen mellett öt vereségük van az ellenfeleik otthonaiból.

A fekete-fehérek eközben furcsábbnál furcsább eredményeket produkáltak, hiszen a bajnokságban ikszeltek a Napolival, a kupában pedig le is győzték Cavaniékat, ahogy a Romával is elbántak, és a Juventustól is pontot raboltak, miközben a Leccétől simán kikaptak 4-1-re, és a Fiorentina, a Parma, a Bologna vagy épp a Genoa ellen sem tudtak pontot szerezni. Úgy tűnik tehát, hogy Giuseppe Sanninónak épp azzal van a legtöbb baja, hogy a középcsapatok ellen felpörgesse az együttesét. Ez pedig megbosszulhatja magát, hiszen egyre inkább úgy tűnik, hogy a három kieső a Cesena-Novara-Lecce-Siena négyesből kerül ki, márpedig Serse Cosmi Leccéje lassanként kúszik felfelé a táblázaton...