Női kézilabda

Megoperálták a Ferencváros irányítóját

Kedd délelőtt vállműtéten esett át Dajka Bettina, az FTC-Rail Cargo női kézilabdacsapatának fiatal irányítója. A játékosra várhatóan négy-hat hónap kényszerpihenő vár.

Dajka Bettina (zöldben) számára lehet, hogy véget ért a szezon

"Már régebb óta bajlódtam a vállammal. Az elmúlt időszakban már nyugalmi állapotban is nagyon fájt. Éreztem, hogy teljes kivizsgálás kell. Hétfő reggel elmentem MRI-re, majd az orvossal megbeszéltük, hogy másnap belenéz, ami kedden délelőtt meg is történt. Műtét közben látta meg, hogy komoly a baj. Ma már egészen jól vagyok. Ha minden rendben lesz, holnap hazamehetek. Végül is megnyugodtam, hogy túl vagyok rajta, hiszen régóta motoszkált bennem, hogy nem normális állapot, hogy ennyire fáj. Örülök, hogy kiderült, valójában mi a baj. Remélem, hogy napról napra jobb lesz, és már csak előre nézek." - mondta Dajka az operációt követően az ftckezilabda.hu-nak.

Dr. Pavlik Attila, a játékost műtő orvos szerint a teljes felépüléshez akár fél évre is szüksége lehet Dajkának. "A MRI képe alapján már gyanús volt a bicepsz körüli rész. Régebben is érezte a vállát, de az az állapot rosszabbodott, valószínűleg rá is sérült, ezért döntöttünk a műtét mellett, melyen kiderült, több sérülés is volt a vállában. Az operáció rendben zajlott. A teljes felépülés várhatóan négy-hat hónap lesz."

A Ferencváros jelenleg második helyen áll az NB I-ben, a KEK-ben pedig a negyeddöntőbben az orosz Zvezda Zvenyigoroddal találkozik, az első mérkőzéseket március 3-án vagy 4-én, a visszavágókat pedig március 10-én vagy 11-én rendezik.