Olimpia 2012

Alakul a botrány - a szervezők a kivetítők nézéséért is pénzt kérnek

  • VNA

Közfelháborodást okoz az a tervezet, amely szerint az Olimpiai Park területére is csak pénzért lehet belépni.

Finoman szólva sem aratott osztatlan sikert a londoni szervezők legutóbbi döntése, amelynek értelmében 10 fontos belépődíjat terveznek kérni azoktól, akik az Olimpiai Park területén felállított óriáskivetítőkön szeretnék figyelemmel kísérni az olimpia eseményeit. A tervek szerint a londoni szervezők naponta 20.000 jegyet adnak majd ki, amely a park területére érvényes (de egyelten sportlétesítménybe sem jogosít fel belépésre), a Daily Mail információi szerint pedig legalább 10 fontos áron szeretnék őket értékesíteni. Az angolok számára azért is okoz nagy felháborodást a tervezet, mert a komplett olimpiai létesítményt az adófizetők pénzéből húzták fel.

A versenyek kivetítő előtti nézése mindig óriási közösségi élmény - ez csorbulhat Londonban - Fotó:travel.nationalgeographic.com

„Felháborító, hogy azért is fizetni kelljen, hogy valaki a televíziós közvetítést nézi. Először akkor kellett lenyelnünk a békát, amikor a hazai nézők nem élvezhettek elsőbbséget a jegyek megvásárlásakor, most pedig még egy sima kivetítőért is pénzt akarnak kérni. Felháborító. Hatalmas népünnepélyre számított mindenki, de ezzel elronthatunk mindent” - lázadozott Tony Arbour, a konzervatív párt egyik képviselője. A szervezők emellett további - szintén nem túl népszerű - ötletekkel is előálltak a közelmúltban. Ezek szerint pénzt kérnek majd Box Hillnél az országúti kerékpáros versenyek megtekintéséért is, ezen felül pedig Weymouthban, az olimpiai vitorlás versenyek helyszínén egy elég hosszú partszakaszt zárnak majd le, így az „ingyenolimpiában” bízók hoppon maradnak, hiszen csak a fizetős lelátókról lehet majd figyelemmel kísérni a vízben zajló versenyeket.