Európa Liga előzetes

A Manchester City befejezheti, amit Portóban elkezdett

Az Európa Ligában már szerdán este lejátsszák a Manchester City-Porto párharc visszavágóját a legjobb 16 közé jutásért. Az angol együttes idegenben győzni tudott, így a portugáloknak történelmet kellene írniuk a továbbjutáshoz.

Manchester City-Porto
18:00 Digi Sport
hatharom-tipp: 1

A Porto története során még soha nem nyert angol csapat ellen Angliában tétmérkőzést, de egyébként is csak hatszor tudtak győzni 28 próbálkozásból. A statisztikák mellett a nevek is a Manchester City továbbjutását sejtetik, hiszen Roberto Mancini a teljes keretére számíthat, és az olasz szakember várhatóan nem is fogja a véletlenre bízni a sikert, ráadásul a csapata kipihent lehet, hiszen a hétvégi FA-kupa fordulóban már nem kellett pályára lépnie.

Vincent Kompany ünnepli a Manchester City győzelmét a Porto ellen az Európa Ligában 2012-ben Portóban.

Egyik játékosa, Samir Nasri is magabiztosan nyilatkozott a visszavágóról: "Jól kontrázó csapat az ellenfelünk, de nem fognak tudni erre játszani, mert mi vagyunk előnyben" - mondta a francia szélső. "Ki kell majd jönniük. Nekünk talán érdemes lesz feltolni a védekezésünket, mert szeretnek hátulról építkezni, és így korán labdát szerezhetünk, amiből veszélyesek lehetünk."

A Porto mesterének, Vítor Pereirának a keretéből Álvaro Pereira eltiltás, Danilo pedig az előző meccsen elszenvedett térdsérülés miatt hiányzik majd, ennek ellenére a vendégek sem feltartott kézzel készülnek kimenni a pályára.

"Természetesen nem jó otthon hátrányba kerülni egy kétmeccses párharcban, de megvan bennünk, ami ahhoz kell, hogy Manchesterben legyőzzük őket. 90 percen keresztül úgy kell játszanunk, mint hazai pályán az első félidőben, végig koncentráltnak kell maradnunk, különben megbüntetnek a hibáinkért" - vélekedett Lucho González, a Porto középpályása.