Spanyol foci

Xavit nem érdekli a Barcelona kispadja

Miután Josep Guardiola a Valencia elleni győzelem után nem adott egyértelmű választ azon kérdésre, hogy marad-e a Barcelona kispadján a következő szezonban is, a spanyol sportsajtó azon nyomban el kezdte keresni a lehetséges utódot.

Luis Enrique, Oscar Garcia és Xavi Hernandez - a Catalunya Radio szerint hármójuk közül kerülhetne ki a Barcelona következő vezetőedzője, abban az esetben, hogy Pep Guardiola az idény végeztével továbbáll.

A hármas listán természetesen a katalán csapat kapitánya, Xavi felbukkanása a legvadabb elképzelés, hiszen a világbajnok középpályásnak egyelőre esze ágában sincs felhagyni az aktív futballal.

"Még játszani akarok, nem gondolok az edzősködésre" - vágta rá egy újságíró kérdésére a 32 éves irányító, akinek még két év hátra van jelenlegi szerződéséből, ami ráadásul automatikusan meghosszabbodik további két évvel, ha a csapat és Xavi is jól teljesít.

"Úgy érzem magam, mint egy futballista, nem török másfajta babérokra. Még sokáig szeretnék játszani, olyan sokáig, amíg csak a testem engedi" - oszlatta el a pletykákat a katalánok hatosa.

A játékos szerint Guardiola nem vált csapatot a szezon végén - legalábbis ők ragaszkodnak mesterükhöz.

"Mindannyian azt akarjuk, hogy maradjon. Ő a kulcsa az elmúlt években elért sikereinknek" - így a középpályás. "Látom őt nap, mint nap: hatalmas motivációval és intezitással veti bele magát a munkába. Azt gondolom maradni fog"