NHL

Nulláztak a csapatok az NHL-ben - videó

  • Molnár Dávid

Nem bővelkedett sok mérkőzésben az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) 130. játéknapja, de annál érdekesebb eredmények születtek. A Carolina hazai pályán mosta fel a Washingtonnal a jeget, Alexander Ovecskinéktől a gólra sem tellett, míg az Ottawa Senators a New York Islanderst ütötte ki hasonló módon idegenben.

Fővárosi gólínség

Egyre nagyobb mederben találja magát a Washington Capitals, miután az elmúlt tíz mérkőzésből immáron hetedik alkalommal maradtak alul ellenfelükkel szemben. Mindez azért nagy baj, mert egyre távolabb kerül a Capitalstől a rájátszás lehetősége, újabb botlásukkal maradtak a csoport harmadik helyén a Florida és a Winnipeg mögött.

Eric Staal emberhátrányban szerzett találatát ünnepli


Ezzel szemben a Carolina ismét az elmúlt évek tendenciáit folytatja, és amikor már semmi esélyük nincs a playoffra, akkor kezdenek el igazán jól játszani Eric Staalék. A Hurricanes kanadai csapatkapitánya folytatta bombaformáját két góllal és egy gólpasszal, valamint a kapuban Justin Peters védett, és élete első NHL-es shutoutját jegyezhette a találkozó lefújását követően. Igaz nem volt megterhelő a munkája, mindösszesen tizenhét lövés találta el a kapuját, ennyit kellett védenie a sérült Cam Wardot helyettesítő portásnak.

A Carolina így már 57 ponttal rendelkezik, ami megegyezik a keleti főcsoport tizennegyedik helyén található Buffalo Sabres pontmennyiségével. Bár matematikai esélye továbbra is van a csapatnak a rájátszásra – csupán hét ponttal vannak lemaradva a keleti nyolcadik Torontótól –, nagyon nagy szerencse, és kedvező eredmények kellenének a többi csapat részéről is, hogy kiharcolhassák Staalék 2009 után ismét a playoffot.


Fővárosi gólzápor

Míg az amerikai főváros hokiegyletének nem megy, addig a kanadaié éppen kezd rátalálni ismét a helyes ösvényre. Az Ottawa Senators már zsinórban három megnyert mérkőzésnél jár, de ami még örömtelibb lehet a kanadai drukkerek számára, hogy kedvenc csapatuk ismét meggyőző játékkal hozza az eredményeket.

Egy héten belül már másodszor nullázták le az ellenfelet, a múlt keddi Tampa Bay elleni diadal után ezúttal New Yorkban nem engedtek gólt a hazai játékosoknak. Pedig a New York Islanders fiataljai mostanában szintén nem teljesítettek olyan rosszul, igaz a konzisztencia továbbra sem írható a számlájukra.

Az ottawai gólhengert ezúttal pont a védők biztosították, a Senators fiatal svéd reménysége Erik Karlsson éppenséggel kettőt vállalt a Senators hat találatából, de Chris Phillips és Brian Lee is beköszönt a kék vonalról az Islanders kapusainak. Craig Andersson védte a vendégek kapuját, hibátlanul, mind a 28 feléje irányuló lövést hárítva.

Ami pár hónapja lehetetlennek tűnt, az most már megfogható közelségbe került – az Ottawát két pont választja el a divízióelsőségtől, köszönhetően a Boston Bruins bukdácsolásának. Igaz a Bocsok még mindig négy meccsel kevesebbet játszottak vetélytársaiknál, így valószínűleg azonos meccsszám mellett tovább nőne a különbség.

NHL
130. játéknap
New York Islanders - Ottawa Senators 0-6
Carolina Hurricanes - Washington Capitals 5-0