EBEL

Megkönyörült a liga a Ljubljana kapusán, védhet a Volán ellen

Az EBEL végül megkegyelmezett a Ljubljana kapusának, hiszen Jean-Philippe Lamoureux kétmeccses, felfüggesztett büntetést kapott a fehérvári, 7-2-es meccsen elkövetett sportszerűtlenségéért.

Jean-Philippe Lamoureux védhet a Volán ellen

Mint ismert, a negyeddöntő első összecsapásán Lamoureux végleges kiállítást kapott, miután a negyedik hazai gólt követően Horváth András nyakára ütött. A Ljubljanának azért volt életbe vágóan fontos az EBEL fegyelmi döntése, mert elsőszámú kapusuk, Matija Pantaric tízmeccses eltiltást kapott a Salzburg elleni szétlövéses találkozó után (a kapus kiállt a kapujából a büntetőlövések során, s így hozzájárult csapata vereségéhez). A hivatalos indoklás szerint Lamoureux megmozdulásában nem volt sérülésveszély, ezért az enyhébb ítélet:

„A liga úgy döntött, hogy Jean-Philippe Lamoureux kétmeccses eltiltást kap a Sapa Fehérvár AV 19 elleni, február 19-én elkövetett szabálytalansága után, de az eltiltást három hónapra felfüggesztjük, így játszhat a Fehérvár elleni második, keddi találkozón. A játékvezető jelentése szerint Lamoureux a fehérvári Horváth András nyakára ütött a hazaiak gólja után a 40. percben. Ezért Lamoureux-t a meccsen kiállították. A fegyelmi bizottság szerint a támadás nem fej-, illetve nyaktájékra irányult. A Fehérvár gólja után Horváth András nyilvánvalóan provokálni akarta a kapust, mert megállt a kapu előtt és rákiabált. Horváth ezután elfordult, Lamoureux pedig hátulról kézzel rátámadt, de nem volt a kezében bot, nem is volt erős az ütése, csak egy ember ellen irányult a támadás, és Lamoureux megmozdulása nem volt sérülésveszélyes. Mindezeket figyelembe véve a felfüggesztett büntetést elegendőnek tartjuk” - idézi az albavolanhockey.hu a liga hivatalos közleményét.

Mindez azt jelenti, hogy az Olimpija kapujában kedd este, a negyeddöntő második összecsapásán nem a harmadik számú kapus, Matic Bohnak kell védenie. A négy győzelemig tartó párharcban 1-0-ra a Volán vezet.