La Liga

Európa legmodernebb stadionja lesz a Santiago Bernabéu

Hosszútávú megállapodást kötött a Cisco céggel a Real Madrid labdarúgó csapata - a hálózati óriás igazi high-tech arénává varázsolja majd a Santiago Bernabeu stadiont.

A spanyol bajnokság éllovasa, a Real Madrid partneri kapcsolatot épített ki az amerikai hálózati gyártóval, a Ciscoval. A megállapodás értelmével a csapat stadionja, a Santiago Bernabéu Stadion a benne meglévő technológiát tekintve hamarosan a világ legfejlettebb sportlétesítménye lehet. Ez lesz ugyanis az első európai stadion, ahol a Cisco Connected Stadium Wi-Fi technológiát telepítik. Az új rendszerrel a szurkolók mobil eszközeiken keresztül képesek lesznek kifejezetten az ő számukra fejlesztett alkalmazások igénybevételére. Lehetőség nyílik majd nagy sebességű internetkapcsolat elérésére, és arra is, hogy a látogatók a szociális médiát is használják, akár mérkőzés alatt is.

A Santigao Bernabeu stadion nagy technológia ugrás előtt áll - Fotó:madridtickets.org

Az új rendszer abban is segít majd, hogy az eredetileg mobiltelefonos beszélgetésekre és SMS-küldésre használt GSM-rendszer felszabaduljon az internet forgalom alól, így a nagy tömeg ellenére is jobbá válhat a mobil-hívások minősége. A megállapodás jól illeszkedik a klubelnök, Florentino Perez nagyra törő terveibe, aki még tavaly szeptemberben jelentette ki, hogy az 1947-ben átadott Bernabéut a világ legmodernebb létesítményei közé szeretné emelni. A világhírű stadion új külsőt is kap majd hamarosan, hiszen parkolóhelyek és az eddig nagyon hiányzó zöld területek mellett a tervek szerint neonkék külső borítást is kap majd.