Karrier

Deschamps tárt karokkal várja Del Pierót

Az Olimpique Marseille vezetőedzője örömmel fogadná egykori csapattársát, Alessandro Del Pierót a francia alakulatnál.

Mint köztudott, a Juventus élő legendájának szezon végén lejár a szerződése a klubjánál, és Guiseppe Motta sportigazgató "közbenjárásával" nem is kívánják meghosszabbítani azt a vezetők.

Del Piero és Deschamps nagy sikereket ért el a JuventusbanA 37 éves világbajnok támadó emiatt azonban még nem hagy fel a profi futballal, nagy valószínűséggel légiósként még "lehúz" egy-két szezont.

A nemzetközi sportsajtó már féltucat csapat nevét szóba hozta Del Pieróval kapcsolatban, olvasni lehetett már a közel-keletről, az Egyesült Államokról és természtesen számos európai csapatról is.

Most feltűnt egy újabb "érdeklődő" is, méghozzá Didier Deschamps személyében, aki a '90-es évek közepén Del Piero csapattársa volt a Juvénál.

"Nagyon tisztelem Alessandrót azért, amit elért karrierje során" - nyilatkozta a Rai Sportnak a francia. "Ő egy nagy bajnok, akivel volt szerencsém együtt játszani, és együtt is dolgozni. Ha úgy döntene, hogy az OM-et választja, tárt karokkal fogadnánk".

Deschamps 1994 és 1999 között volt a Juventus játékosa, ez idő alatt három olasz bajnoki címet, olasz kupát és szuperkupát, Világkupát és Bajnokok Ligáját is nyert a torinóiakkal.

2007-ben a bundabotrány miatt a másodosztályba száműzött csapat vezetőedzője lett, és az elvárásoknak megfelelően feljutatta az Öreg Hölgyet az élvonalba. Az akkor 39 éves szakemberrel azonban nem számoltak a továbbiakban, így az Olimpique Marseille élére került.