Milan

A karrierje megmentéséért küzdő Gattuso ingyen is játszana

Gennaro Gattuso szemsérülése miatt 2011 szeptembere óta nem lépett pályára tétmeccsen a Milanban, és a szerződése a szezon végén lejárt, de felajánlotta a klubnak, hogy akár fizetés nélkül is maradna a következő szezonban.

Gennaro Gattuso gyakorol az AC Milan edzésén 2011-ben.

Myasthenia gravis
Egy az idegrendszert érintő autoimmun betegség. A szervezet olyan ellenanyagokat állít elő, amelyek a saját izmai és motoros (mozgató) idegei közti kapcsolatot, az ún. neuromuscularis transzmissziót gátolják. Klinikailag a betegség izomgyengeségben mutatkozik meg, aminek legrosszabb kórjóslatú progrediatiója a légzőizmok bénulása okozta fulladásos halál.

Forrás: wikipédia

Gattuso saját csapattársával, Alessandro Nestával ütközött a Serie A első fordulójában, és szemsérülése miatt azóta sem játszott tétmérkőzést. Bár novemberben elkezdte az edzéseket, és a Milan dubaji téli edzőtáborában is játszott, nem múltak el teljesen a látászavarai. Januárban myasthenia gravis nevű izombetegséget állapítottak meg nála, de bízik abban, hogy még ebben az idényben visszatérhet a csapatba.

A szerződése ugyan lejár nyáron, de ő bármi áron meghosszabbítaná: "Kész vagyok arra, hogy ingyen játsszak. A fociért élek. 34 éves vagyok, de még sosem gondoltam arra, hogy abbahagyjam. Egy kicsivel jobban vagyok, és remélem, hogy a jövő héten el tudom kezdeni az edzéseket. Nagyon hiányzik a futball. Ha rajtam múlik, azonnal visszatérnék, de meg kell várnom, mit mondanak az orvosok. Furcsa az állapotom, és nehéz kezelni, de megmondtam Adriano Gallianinak (a Milan alelnöke - a szerk.), hogy nem pénzkérdés a folytatás."