Serie A

A Cesena elleni idegenbeli győzelem után a Milant dicsérték az olasz sportújságok

A következő fordulóban Milan-Juventus rangadó a Serie A-ban, mindkét csapat nyert a hétvégén - lapszemle.

"Ibra nélkül is micsoda Milan". Hétfőn ezzel a címmel jelent meg a La Gazzetta dello Sport. A legnagyobb példányszámú olasz sportnapilap megállapítása valóban nem túlzó, hisz a Milan a sérült Boateng és Seedorf illetve az eltiltását töltő Ibrahimovic nélkül nyert 3-1-re a Cesena otthonában.  A város rivális Intertől a télen megszerzett Muntari rögtön góllal mutatkozott be új csapatában, de Emanuelson és Robinho is nagyon jó teljesítményt nyújtott vasárnap délután. A mérkőzést közvetítő Sky Sport televíziós csatorna internetes oldalán, épp a Milan színeiben az első gólját megszerző Urby Emanuelson lett a mezőny legjobbja 7.5 osztályzattal. A Cesena ellen szintén eredményes Robinho, a védelmet remekül irányító Thiago Silvához hasonlóan hetest kapott. A magabiztos győzelem után Massimo Allegri nem felejtett el odaszúrni egyet a következő ellenfélnek. "Ha szombat este nem adták volna meg Chiellini gólját, azon nagyon jól szórakoztam volna."- mondta kissé ironikusan a Milan edzője, akinek csapata 1 pont előnnyel vezeti a tabellát.

Igaz, hétvégén a Cataniát szintén 3-1-re legyőző Juve egy meccsel kevesebbet játszott, mint legnagyobb riválisa. A Bologna elleni találkozót március 7-én pótolja Antonio Conte együttese. Még szombaton a 13. bajnoki győzelmét begyűjtő Juventus, hátrányból fordítva verte a Cataniát. Pirlo fantasztikusan játszott (gyönyörű gólt lőtt szabadrúgásból és adott két gólpasszt), a Juve középpályása nem véletlenül lett nyolcas osztályzattal a mezőny legjobbja a La Gazzetta dello Sportnál.

"Milan provoca la Juve" vagyis A Milan provokálja a Juvét".  Hétfőn ezzel a címmel jelent meg a Corriere dello Sport. A római lap természetesen Allegri üzengetésére, és a Milan újabb győzelmére utalt első oldalán. Szombat este a címvédő a San Siróban fogadja a Juventus csapatát.  A találkozót mindkét oldal szurkolói nagyon várják, hisz a bajnoki címért zajló versenyfutást döntően befolyásoló találkozó következik. A Gazzetta internetes oldalán indított szavazást azzal a kérdéssel, melyik klub esélyesebb jelen pillanatban a bajnoki címre. Hétfőn kora délután a Milan a voksok 60%-át begyűjtve vezetett. A pályán viszont ebben a szezonban mindkét alkalommal a Juve nyert. Tavaly októberben 2-0-ra győztek a torinóiak hazai pályán, február 8-án pedig kupameccsen nyert Conte együttese 2-1-re a San Siróban.