Bundesliga előzetes

Felix Magath egykori csapatához látogat, Hajnalék Hannoverben

A Bundesliga 22. fordulójának vasárnapi játéknapján a Schalke 04 a Wolfsburgot látja vendégül, míg a Hajnal Tamást a soariban tudó Stuttgart Hannoverbe látogat.

FC Schalke 04-VfL Wolfsburg 15:30(Eurosport2)
hathárom-tipp1
eurosport-tipp:1

Felix Magath egykori csapatához látogat. A Wolfsburg vezetőedzője presztízsmeccsre készül a Bundesliga 22. fordulójának vasárnapi játéknapján. A szakember 2009 és 2011 között dolgozott Gelsenkirchenben, ahova most a VfL Wolfsburggal látogat. A kőkemény szakvezető a találkozó előtt nem győzte dicsérni az ellenfelet irányító holland Huub Stevenst.


„Huub Stevens kiválóan dolgozik. A csapat szuper futballt játszik, nem csoda, hogy a bajnoki cím esélyesei közé tartozik. A Schalke támadásban különösen veszélyes, Huntelaar egy nemzetközi klasszis, Raúl pedig egy kivételes művész. De rajtuk kívül is van 1-2 kiemelkedő játékosa a csapatnak. Mi is hasonló utat járunk, mint a Schalke, idén ugyan nem kerülünk már be a Bajnokok Ligájában indulók közé, de jövőre ez a célunk” - magyarázta Magath a találkozó előtt.

Hannover 96-VfB Stuttgart 17:30 (Eurosport2)
hathárom-tipp1
eurosport-tipp:x

Tipikus háromesélyes összecsapást vív egymással a Hannover és a VfB Stuttgart. Hajnal Tamásék nem kezdték jól a szezont, a bajnokságban vereségeket szenvedtek, és a Német Kupában is kiestek a Bayern Münchennel szemben. A legutóbbi fordulóban azonban a Hertha Berlint ütötték ki hazai környezetben 5-0-ra, ezzel a győzelemmel pedig egyből megjöhetett az önbizalmuk. A Hannover a Mainz otthonában mentett pontot az utolsó percekben, ez azonban nem volt meglepő, mivel a csapat jobb formát mutat idegenben, mint hazai pályán. A két csapat között jelenleg öt pont a különbség a hazaiak javára, egy győzelemmel végleg leszakíthatnák magukról a svábokat.